2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
6°C
 

Οι πολίτες να μην βγάζουν βόλτα τους παγκολίνους τους, συστήνει το υπουργείο Υγείας

Οδηγία προς τους πολίτες να αποφεύγουν προσωρινά να βγάζουν βόλτα τους παγκολίνους τους σε δημόσιους χώρους εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την πρόληψη και την καθυστέρηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

Οι αρμόδιοι φορείς προτρέπουν τους ιδιοκτήτες παγκολίνων να περιορίσουν το κατοικίδιό τους μέσα στο σπίτι ή σε κάποια αυλή, φροντίζοντας ασφαλώς να έχει αρκετά μυρμήγκια και τερμίτες για τροφή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, συνιστάται οι ιδιοκτήτες να οδηγούν σε απομακρυσμένη περιοχή όπου ο παγκολίνος μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλους.

Επιπλέον το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφεύγουν να χαϊδεύουν τις φολίδες των παγκολίνων τους, όσο κι αν εκείνος το ζητάει, προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου, η ανησυχία πηγάζει κυρίως από τη συνήθεια των παγκολίνων να μυρίζουν και να γλείφουν ο ένας τον άλλο όταν συναντιούνται, ενώ όταν ενθουσιάζονται κουνούν την ουρά τους και ανεβαίνουν πάνω στο αφεντικό τους.

Κάθε πολίτης του οποίου ο παγκολίνος εμφανίσει συμπτώματα θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με την τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης 1031. Νοσοκομείο αναφοράς σχετικά με τα κρούσματα κοροναϊού σε παγκολίνους έχει οριστεί το ιατρείο μικρών ζώων «Ουρές & Πατούσες» στην περιοχή των Αμπελοκήπων.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.