Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Για πόλεμο προετοιμάζεται το Ειρηνοδικείο Γρεβενών

eirinodikeioΕντολή για προετοιμασία όλων των απαραίτητων υποδομών και του πολεμικού υλικού για την περίπτωση ξένης απειλής εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Γρεβενών, σε μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής άμυνας του δικαστηρίου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 1974 που κάποιο ειρηνοδικείο της χώρας ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου, αντιβαίνοντας στην παράδοση που θέλει τα ειρηνοδικεία να είναι κατά κανόνα ειρηνικά.

Όπως αναφέρουν πηγές του ειρηνοδικείου με εμπειρία στη διαχείριση συρράξεων, η εντολή δίδεται σε μια χρονική στιγμή που το γειτονικό ειρηνοδικείο Τρικάλων επιδεικνύει ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα, με καθημερινές σχεδόν παραβιάσεις της δικαιοδοσίας του ειρηνοδικείου Γρεβενών.

Ως αποτέλεσμα, οι ειρηνοδίκες των Γρεβενών συμφώνησαν στη δημιουργία μιας πενταμελούς επιτροπής και μιας υποδίοικησης υλικοτεχνικής υποστήριξης, με στόχο η κίνηση αυτή να λειτουργήσει αποτρεπτικά για ενδεχόμενη κλιμάκωση. «Πρόκειται για απόφαση ζωτικής σημασίας. Το Ειρηνοδικείο Γρεβενών ανέκαθεν αποτελούσε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και αυτό τον ρόλο θα συνεχίσει να παίζει στο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά ειρηνοδίκης με γνώση της κατάστασης.

Με βάση την απόφαση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμβολαιογράφους, το ειρηνοδικείο δικαιούται να δαπανήσει έως και το 10% των κονδυλίων του για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ μπορεί να λάβει και επιπλέον οικονομική ενίσχυση αυξάνοντας την τιμή του μεγαρόσημου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σχολίασε στο Twitter πως «όποιος επιθυμεί ειρήνη, προετοιμάζεται για πόλεμο».