2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
7°C
 

Σε κατάθλιψη 40χρονος μετά τις οδηγίες για την αντιμετώπιση του ψύχους, συνειδητοποιεί ότι όλες του οι μετακινήσεις είναι άσκοπες

Σε βαθιά υπαρξιακή κρίση έχει βυθιστεί τις τελευταίες ημέρες ο Πάνος Δ. από την Κυψέλη, μετά την παρακολούθηση του έκτακτου δελτίου ακραίων καιρικών φαινομένων και τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση των πολικών θερμοκρασιών που αυτά φέρνουν.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος εστίασε στην συμβουλή για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, φτάνοντας στο σημείο να αναρωτηθεί ποιες από τις δικές του καθημερινές μετακινήσεις έχουν ουσιαστικό σκοπό. Μετά από κάποιες ώρες ενδελεχούς ενδοσκόπησης, ο άνδρας έφτασε στο θλιβερό συμπέρασμα πως καμία μετακίνησή του δεν έχει πραγματικό νόημα, με αποτέλεσμα να έχει βυθιστεί σε βαθιά κατάθλιψη.

«Τα δρομολόγιά μου είναι σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι, άντε με μια στάση στο τοπικό μπαρ για ανούσια ποτά και αδιέξοδες συζητήσεις. Τι έχει νόημα στην πραγματικότητα; Η εργασία μου δεν με γεμίζει, ούτε κάνω τον κόσμο καλύτερο εκτελώντας την. Απλά περνάνε οι μέρες μέχρι να πεθάνω. Δεν εξυπηρετώ κανέναν σκοπό, όλες μου οι μετακινήσεις, όπως και η ζωή μου άλλωστε, είναι άσκοπες. Γιατί να βγω από το σπίτι;», σχολίασε σκεπτικός ο Πάνος.

Σύμφωνα με έρευνα του «Κουλουριού», ο 40χρονος δεν είναι ο μόνος που επηρεάστηκε από την ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, αφού χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που φλερτάρουν έντονα με την αυτοκτονία. Εμείς, ζητήσαμε ένα σχόλιο ακόμα από τον άνδρα, ο οποίος όμως μας απάντησε λακωνικά πως «τίποτα δεν έχει νόημα, πια, δεν ξέρω ποιος είμαι, πού πάω και γιατί πάω».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.