Σε βλέπουμε
Clear
27°C
 

Εγκρίθηκε η παραλλαγή της φράσης «Σικάγο γίναμε» σε «Κρήτη γίναμε»

uubezviziy57d79809ec736Επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα η ιστορική αλλαγή μιας φράσης που είχε σημαδέψει την ελληνική διάλεκτο τα τελευταία 45 χρόνια.

Έπειτα από εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στο επίσημο κέντρο φράσεων, παροιμιών και τσιτάτων, το οποίο εδράζει στο Καλαμάκι, αποφασίστηκε με ψήφους 34 υπέρ και 1 κατά, η αγαπημένη έκφραση «Σικάγο γίναμε», να μετατραπεί στο εξής σε «Κρήτη γίναμε», με την σχετική απόφαση να τίθεται σε ισχύ από τις αρχές του 2018.

«Όταν ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε και καθιερώσαμε τελικά αυτή την έκφραση, υπήρχε μία λογική. Στο Σικάγο κυριαρχούσε ο Αλ Καπόνε και κάθε μέρα γίνονταν ληστείες, απαγωγές και φόνοι. Τώρα η αλήθεια είναι ότι έχουν φλωρέψει λίγο εκεί και οι πραγματικοί εγκληματίες βρίσκονται πιο κοντά μας», σχολιάζει  ο πρόεδρος της επιτροπής και συνεχίζει:

«Φτάνει πια με την ξενομανία. Γιατί να επικαλούμαστε τους ξένους όταν στην δική μας Κρήτη κρύβονται τόσοι εγκληματίες, απαγωγείς, δολοφόνοι και έμποροι ναρκωτικών. Ας αναδείξουμε επιτέλους τον τόπο μας. Από αρχές του νέου έτους, κάθε φορά που ακούμε για ένα έγκλημα, θα λέμε με περηφάνια, 'Κρήτη γίναμε'».

Το «Κουλούρι», δεσμεύεται να χρησιμοποιεί τη σχετική φράση συχνά, ακόμη κι αν αφορά για συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στην ίδια την Κρήτη.