Να πάτε αλλού
Partly cloudy
13°C
 

Χάλια και τα 5 πιάτα της γιαγιάς στην παραδοσιακή ταβέρνα του νησιού

kefΑπαίσια ήταν για μία ακόμη χρονιά και τα 5 πιάτα που προσέφερε η κυρία Σούλα σε 5μελη παρέα σε καλά κρυμμένο σημείο της Σερίφου.

Η συμπαθής γιαγιά, την ακριβή ηλικία της οποίας δεν γνωρίζει κανένας, διατηρεί τα τελευταία 30 χρόνια την ταβέρνα «Αγνάντι», η οποία έχει φτάσει από στόμα σε στόμα να θεωρείται ως ένα από τα must μέρη να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, παρά το γεγονός πως όλες οι μερίδες είναι άνοστες.

Κάθε μέρα, η κυρία Σούλα προσφέρει σαλάτα από το μποστάνι της, κεφτεδάκια, τυρί-σαγανάκι, κολοκυθάκια και ένα πιάτο ημέρας, το οποίο καταφέρνει να θυμίζει πάντοτε κακοψημένη σόλα. Παρ' όλα αυτά, οι τουρίστες συρρέουν στο μαγαζί, εμφανώς ικανοποιημένοι με την ανακάλυψή τους.

«Τι σημασία έχουν οι γεύσεις μπροστά στην αυθεντικότητα; Όταν τρως ντομάτα κατευθείαν από τον κήπο δεν σε νοιάζει να είναι νόστιμη», σχολίασε μέλος της παρέας, το μοναδικό που δεν έκανε εμετό μετά την επίσκεψη στην ταβέρνα.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε και με την γιαγιά, η οποία εμφανώς απορημένη ρωτούσε τι μέρα είναι, βάζοντας φωτιά σε μια μερίδα κεφτέδες.