Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Διευθυντής διακόπτει συνάδελφο για να της εξηγήσει τι είναι το mansplaining

mansplainΜικρής διάρκειας διακοπή σημειώθηκε σε συνάντηση εργασίας σε διαφημιστική εταιρία στο Μαρούσι όταν ο διευθυντής της εταιρίας αναγκάστηκε να διακόψει γυναίκα συνάδελφο προκειμένου να της εξηγήσει καλύτερα τι σημαίνει ο όρος mansplaining.

«Ρε Λίνα, αφού δεν ξέρεις τι είναι το mansplaining. Είναι όταν κάποιος άνδρας έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για την γνώση του πάνω σε ένα θέμα ώστε να διακόπτει γυναίκα για να της το εξηγήσει, συχνά με περιφρονητικό τρόπο, και ίσως με δυνατότερη φωνή» είπε ο 50χρονος διευθυντής. Αφού η 40χρονη πτυχιούχος του Παντείου πανεπιστημίου με διδακτορικό στις σπουδές φύλου άκουσε υπομονετικά τον ορισμό και έγνεψε ένα ελαφρύ «ναι, σωστά», η συζήτηση για τη νέα διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου εσωτερικών για την ισότητα φύλου στον εργασιακό χώρο συνεχίστηκε κανονικά.

Σύμφωνα με λοιπούς εργαζόμενους - συμμετέχοντες στη συνάντηση - η μικρή διακοπή άξιζε τον κόπο, αφού ο διευθυντής αισθάνθηκε πολύ καλύτερα, οι κατάλληλοι ορισμοί θεμελιώθηκαν, και η συζήτηση κύλισε ομαλά με έναν πολύ όμορφο μονόλογο του διευθυντή μέχρι το τέλος.

Ερωτηθείσα η 40χρονη Λίνα την επόμενη μέρα για το συμβάν, μας είπε πως δεν θυμόταν καμία τέτοια διακοπή αφού πλέον έχει καταλήξει στη στρατηγική του να αφήνει τα συναισθήματα, τη μνήμη, τη γνώση και την αξιοπρέπειά της έξω από την πόρτα του γραφείου κάθε μέρα που εισέρχεται σε αυτό για να επιβιώσει.