Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Εξαιτίας ενός χαμένου στοιχήματος με τον κολλητό του ξεκίνησε την «Ελλήνων Συνέλευσις» ο Αρτέμης Σώρρας

sorrasΣ' ένα χαμένο στοίχημα με τον κολλητό του, αρκετά χρόνια πίσω, φαίνεται πως αποδίδεται η ίδρυση του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» απ' τον Αρτέμη Σώρρα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο ίδιος ο Πατρινός, τα πάντα ξεκίνησαν στην αυλή ενός φιλικού σπιτιού στην Κάτω Αχαγιά, ένα καλοκαιρινό βράδυ. Ο ίδιος κι ο αδερφικός του φίλος Μένιος, επηρεασμένοι απ' τη θερινή ραστώνη και την πλήξη, αποφάσισαν να βάλουν ένα στοίχημα, με τον χαμένο να αναγκάζεται να προχωρήσει σε κάτι εξαιρετικά ακραίο.

«Είχαμε βάλει στοίχημα ποιος θα χωρέσει τις περισσότερες ρώγες σταφυλιού στο στόμα του με τη μία, χωρίς να τις μασήσει. Τελικά χώρεσε περισσότερες ο μπαγάσας ο Μένιος - έστω κι οριακά - κι αφού εγώ έχασα το στοίχημα με έβαλε να πείσω τους Έλληνες πως έχω 600 δισεκατομμύρια που θα σώσουν την χώρα και πως θα σβήσω όλα τα χρέη που έχουν σε ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - εφορίες και τράπεζες» θυμάται ο κ. Σώρρας και συνεχίζει:

«Γελάσαμε με την ψυχή μας και έκλεισα έναν χώρο για να κάνω την συνέντευξη τύπου. 'Θα ρίξουμε το γέλιο της αρκούδας' είπαμε κι αποφασίσαμε να το χοντρύνουμε, αναφέροντας το μπαούλο της γιαγιάς μου, τα απίστευτα ποσά και τις εθνοσυνελεύσεις, ώστε μόνο ένας καθυστερημένος να μπορεί να τα πιστέψει. Τώρα έχω 10 τουλάχιστον ηλίθιους σε κάθε πόλη να μοιράζουν φυλλάδια με τη μούρη μου, και μάλιστα στο τζάμπα και απαγγέλλουν μέχρι και όρκους πολεμιστή. Απίστευτα πράγματα», συμπληρώνει.

Όσο για τους λόγους που αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια, έπειτα από 4 ολόκληρα χρόνια: «Αυτοί κοντεύουν να πείσουν κι εμένα πως έχω τα 600 δις και θα σώσω τη χώρα. Φτάνει πια, βαρέθηκα τη δημοσιότητα κι εξάλλου ο Μένιος πνίγηκε πριν λίγες ημέρες καταπίνοντας σταφύλια σ' ένα άλλο στοίχημα, οπότε μπορώ επιτέλους να το λήξω»

Πλέον, ο Αρτέμης Σώρρας αναμένεται να δωρίσει τις πράγματι υπαρκτές μετοχές της τράπεζας Ανατολής, συνολικής αξίας 15 ευρώ στην οικογένεια του πιστού του φίλου Μένιου, ώστε να ξεπληρώσει την ΕΥΔΑΠ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.