Σε βλέπουμε
Clear
27°C
 

Αναποφάσιστος Ελληνοβρετανός αποφασίζει να οδηγεί πάνω στη διαχωριστική λωρίδα

Changing LanesΑφάνταστα δύσκολες φαίνεται πως είναι πλέον οι καθημερινές μετακινήσεις για τον Άλμπερτ, 45χρονο Eλληνοβρετανό, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες έχει επιλέξει να αφήσει το Τόρκι της Μεγάλης Βρετανίας για να συνεχίσει τη ζωή του στη χώρα μας.

Ο Άλμπερτ, πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στην οδήγηση, στη χώρα που ζούσε μέχρι πρόσφατα, όπου και έβγαλε το δίπλωμά του. Εδώ και τόσα χρόνια, οδήγηση για εκείνον σήμαινε πορεία στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Όπως είναι φυσικό, ερχόμενος στην Ελλάδα ήξερε ότι θα πρέπει να συνηθίσει στην οδήγηση απ' τη δεξιά πλευρά. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά.

Όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος, όταν βγήκε για πρώτη φορά σε ελληνικό δρόμο, διαπίστωσε πολλές ομοιότητες με την οδήγηση στη Μεγάλη Βρετανία, αφού και στην Ελλάδα κάποιοι οδηγούσαν στην αριστερή πλευρά του δρόμου και μάλιστα πολλές φορές στους μονόδρομους. Το γεγονός αυτό και ιδίως οι προσπεράσεις από δεξιά που τόσο λάτρευε αλλά και είχε συνηθίσει, τον έκαναν να αισθανθεί αρκετά οικεία.

Ιδιαίτερο προβληματισμό του επέφερε όμως το γεγονός ότι, όποια λωρίδα και να επέλεγε δεχόταν τα κορναρίσματα των άλλων οδηγών επειδή πήγαινε αργά, κάτι που του προκαλούσε μεγάλη σύγχυση. Το θέατρο του παραλόγου, όπως το χαρακτηρίζει, ολοκληρώθηκε όταν την περασμένη εβδομάδα, έχοντας ήδη μερικώς εξοικειωθεί, βρισκόμενος στην αριστερή λωρίδα της λεωφόρου Κηφισίας, προσπέρασε καθ’ όλα νόμιμα από τα δεξιά προπορευόμενο περιπολικό, το οποίο αμέσως μετά προς έκπληξή του, τον ακολούθησε και οι επιβαίνοντες αστυνομικοί του επέβαλαν πρόστιμο. Δεν μιλούσε καλά ελληνικά και ούτε οι αστυνομικοί καλά αγγλικά κι έτσι δεν μπόρεσε να καταλάβει ποια ήταν η παράβαση που έκανε.

«Οδηγώ στα δεξιά, μου κορνάρουν. Οδηγώ στα αριστερά μου κορνάρουν ξανά. Όλοι οδηγούν αριστερά. Οδηγώ κι εγώ όπως ξέρω και δέχομαι πρόστιμο» συνεχίζει μπερδεμένος ο Άλμπερτ , αποφασισμένος πλέον να δοκιμάσει την οδήγηση ακριβώς πάνω στη λωρίδα, η οποία μάλιστα φαίνεται να είναι και η δημοφιλέστερη επιλογή, κυρίως των οδηγών ταξί οι οποίοι ως επαγγελματίες οδηγοί εμπνέουν στον 'Αλμπερτ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά τις περιπέτειες του Άλμπερτ και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.