Μην παραχαράσσετε
Mostly cloudy
12°C
 

Χιλιάδες νέοι του περιθωρίου εγκρίνουν την ωμή βλακεία

neoi_tou_perithoriouΣάλο έχει προκαλέσει σύμφωνα με πληροφορίες η ευρεία αποδοχή της ιστοσελίδας «Το Κουλούρι» από μεγάλη, αν και περιθωριακή, μερίδα νέων. Η σελίδα της «πρωτοποριακής ηλεκτρονικης εφημερίδας» -όπως αυτοαποκαλείται- στο Facebook έχει μαζέψει μέσα σε λίγους μόνο μήνες δέκα χιλιάδες «likes», γεγονός που έχει ανησυχήσει τις αρχές και έχει προκαλέσει την αντίδραση πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών φορέων.

Η σελίδα του «Κουλουριού» στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αποτελεί προμετωπίδα αληθινής ιστοσελίδας η οποία, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, συντάσσεται και λειτουργεί μέσα σε κατάληψη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Ενδεικτικές είναι οι διαμαρτυρίες που φτάνουν καθημερινά στα κεντρικά της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για διαρκή δημοσίευση ειδήσεων αμφιβόλου αξιοπιστίας οι οποίες έχουν ως σαφή στόχο να μπερδέψουν τους πολίτες, εξωθώντας την Κοινωνία και την Δημοκρατία σε αστάθεια. Συγκεκριμένα, αναλυτές εκτιμούν πως μόνο 1 στις 10 «ειδήσεις» του «Κουλουριού» περιέχει κάποια, έστω, ψήγματα αλήθειας.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε σχετικά με το θλιβερό φαινόμενο: «Μετά τη μάστιγα των ναρκωτικών και το σατανισμό, οι νέοι της πατρίδας μας καλούνται να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα δαίμονα, που ακούει στο όνομα "Κουλούρι". Δεσμεύομαι πως το Υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να οδηγήσει το μέλλον της χώρας στο σωστό δρόμο. Ζητούμε από τους γονείς που πιάνουν τα παιδιά τους να κάνουν like στην επίμαχη σελίδα να είναι αμείλικτοι, στερώντας τους άπαξ και δια παντός την πρόσβαση στο Διαδίκτυο».

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χ. Παρθένης δυστυχώς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως μέσω των likes, οι ιθύνοντες της ιστοσελίδας «μόλυναν» τους προσωπικούς υπολογιστές των χρηστών, αποκτώντας πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά τους αρχεία όπως και σε φωτογραφίες, βίντεο και λίστες για ψώνια. Για το λόγο αυτό, κύκλοι της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητούν από όσους έχουν ήδη κάνει «like» στη σελίδα του «Κουλουριού» να πετάξουν άμεσα τους υπολογιστές τους, αφού πρώτα αφαιρέσουν και παραδώσουν για περαιτέρω επεξεργασία τους σκληρούς δίσκους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Τέλος, όπως διευκρίνιστηκε μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να δημιουργήσει ειδική γραμμή υποστήριξης για όσους νέους δηλώνουν φαν της σελίδας με στόχο την κοινωνική τους επανένταξη. Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας θα είναι: «Ζουν ανάμεσα μας: Μην αφήσεις 10.000 συμπολίτες μας να μείνουν στο περιθώριο».

Σε επικοινωνία τους με το «Κουλούρι», τα μέλη της ιστοσελίδας αρνήθηκαν προς το παρόν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, παραπέμποντας σε σχετική τοποθέτηση τους στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα μετά το προγραμματισμένο ταξίδι σύσφιξης σχέσεων του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα στη Γη Του Πυρός, τον προσεχή Μάιο.