Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
30°C
 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αθηναίων, τα σκουπίδια πιάνουν πλέον θέσεις πάρκινγκ

skoupidiaΑπελπιστική είναι η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας από την συνεχιζόμενη απεργία των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον χώρο της καθαριότητας, εξαιτίας της οποίας δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε επισήμως ο Δήμος Αθηναίων, καθώς τα σκουπίδια πλέον καταλαμβάνουν και θέσεις πάρκινγκ.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Εκτός από την απειλή για τη δημόσια υγεία από τις στοίβες των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τη ζέστη, οι σακούλες πλέον πιάνουν δύο θέσεις παρκαρίσματος γύρω από τους κάδους. Εγώ προσωπικά έψαχνα 35 λεπτά πάρκινγκ το πρωί, φτάνοντας στο δημαρχείο. Πρόκειται για καθεστώς ομηρίας και όλοι, κυβέρνηση και συμβασιούχοι, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τόνισε σε έντονο ύφος ο αντιδήμαρχος διαχείρισης απορριμμάτων, Γιώργος Μπρούλιας.

«Όλοι λογοδοτούμε στους πολίτες και κρινόμαστε μόνο από το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί εκατομμύρια συμπολίτες μας να μην βρίσκουν να παρκάρουν λόγω των σκουπιδιών. Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για αυτό το απαράδεκτο καθεστώς;» αναρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρωί άφησε τελικά το αυτοκίνητό του σε ιδιωτικό πάρκινγκ.

Η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ταυτόχρονα ενώσεις ιδιοκτητών ΙΧ θα πραγματοποιούν αυτοκινητο-πορεία προς τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πλέον ως μόνη λύση στο αδιέξοδο διαφαίνεται η νέα δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα, στα πλαίσια της οποίας οι πολίτες καλούνται να υιοθετήσουν από έναν λόφο απορριμάτων.

«Αν έστω ένας πολίτης ανά πολυκατοικία υιοθετήσει από έναν κάδο για το κοινό καλό και τον μεταφέρει παραδείγματος χάριν στο μπαλκόνι του ή σε άλλο χώρο, τότε το πρόβλημα θα έχει διευθετηθεί. Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τον συνάνθρωπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΚΑΪ.