Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
30°C
 

Νεαρή γάτα δεν έχει τσιπ απάνω της

Αντιμέτωπη με τους επιθεωρητές του Σώματος Κατοικιδίων του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε ιδιοκτήτρια γάτας στην περιοχή του Νέου Κόσμου, όταν της χτύπησαν χθες το κουδούνι για να προβούν σε έλεγχο, στο πλαίσιο τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, η Μαριάνα Φ. δεν μερίμνησε για τη σήμανση της 18μηνης Μερόπης με τσιπ ακόμα και μετά από σχετικές παραινέσεις του κτηνιάτρου, παράβαση που πλέον τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ.

Πράγματι, οι επιθεωρητές αφού παρακολούθησαν ιδίοις όμμασι την Μερόπη να τρίβεται στα πόδια τους αλλά και σε όλα τα έπιπλα του σπιτιού, να νιαουρίζει παρακλητικά και να τριγυρνά με σηκωμένη την ουρά, δεν είχαν πλέον καμία αμφιβολία για τη βεβαίωση της παράβασης.

«Κάθε δυο-τρεις βδομάδες κάτι παθαίνει και κάνει έτσι, γενικά όμως δεν είναι ντόμπρα γάτα. Σκαρφαλώνει παντού, χτες της είπα να μην ανέβει στα ρούχα που είχα στο κρεβάτι, όμως μετά από λίγο την είδα να κυλιέται εκεί πάνω» δήλωσε από την πλευρά της η 27χρονη ιδιοκτήρια, προσθέτοντας ότι θα κλείσει ραντεβού για τσιπ αύριο κιόλας.

Στα πλαίσια των νέων εντατικοποιημένων ελέγχων, οι επιθεωρητές εξέτασαν εξονυχιστικά και την άμμο υγιεινής της νεαρής γαλής, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι το μεμπτό.