Μπορούσε και καλύτερα
Partly cloudy
22°C
 

Κοντό και άσχημο έλατο ακόμη ελπίζει ότι κάποιος θα το αγοράσει πριν τα Χριστούγεννα

elata1-4Μπορεί τα Χριστούγεννα να απέχουν πλέον λιγότερο από μια εβδομάδα, αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει ένα νεαρό έλατο απ' το να ελπίζει σ' ένα θαύμα της τελευταίας στιγμής.

Το έλατο, το οποίο είναι αισθητά πιο κοντό και φτωχό σε φύλλα απ' τα υπόλοιπα, βρίσκεται στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργήσει ο πωλητής πάνω σε κεντρικό δρόμο των βορείων προαστίων, απ' τις αρχές του μήνα. Κάθε μέρα, απ' το σημείο περνάνε δεκάδες υποψήφιοι αγοραστές, οι οποίοι τελικά προτιμούν ένα πιο ψηλό και όμορφο έλατο, προς απογοήτευση του άτυχου έλατου, το οποίο μένει να εύχεται ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα.

«Εντάξει, μπορεί να μην έχω εντυπωσιακά κλαδιά και πυκνά φύλλα, όμως έχω κι εγώ τις χάρες μου. Δεν πιάνω χώρο, μπαίνω μ' ευκολία στο αμάξι και δεν χρειάζομαι πολλά στολίδια. Παραμένω αισιόδοξο ότι κάποιος θα εκτιμήσει αυτά τα χαρίσματα και θα με αγαπήσει, έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτό είναι άλλωστε το πνεύμα των εορτών», σχολιάζει το έλατο μιλώντας στο «Κουλούρι» για να συμπληρώσει:

«Τουλάχιστον εγώ είμαι αληθινό με κανονική μυρωδιά κι όχι ψεύτικο σαν αυτά τα πλαστικά. Δεν θα χαθώ, το πολύ πολύ κάποιος να με φυτέψει στον κήπο του».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί με αγωνία την περιπέτεια του ελάτου και φυσικά θα σας ενημερώσει πρώτους σε περίπτωση που αυτό βρει μια νέα οικογένεια να το φροντίσει και να το στολίσει.