Μην παραχαράσσετε
Partly sunny
14°C
 

Πέντε χιλιάδες σαγιονάρες εξαφανίστηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στη Γλυφάδα το σαββατοκύριακο

sayonaraΤουλάχιστον πέντε χιλιάδες σαγιονάρες έχουν εξαφανιστεί λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων εξαιτίας των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στην περιοχή της Γλυφάδας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που εκδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι βυθισμένες σαγιονάρες στην πλειονότητά τους ανήκαν σε λουόμενους που, συνηθισμένοι από το κατά κανόνα ευχάριστο κλίμα της περιοχής, δεν είχαν σκεφτεί την πιθανότητα βροχής και πήγαν για μπάνιο το πρωί του Σαββάτου. Ακόμη, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανήκε σε κατοίκους της Γλυφάδας που είχαν βγάλει τις σαγιονάρες τους την ώρα που έπιναν καφέ, ενώ αισθητά λιγότερες είναι οι περιπτώσεις πολιτών που χρησιμοποιούσαν τα καλοκαιρινά τους υποδήματα σαν σανίδες σερφ για γάτες.

Η κακοκαιρία των ημερών έχει προκαλέσει φόβο και έντονη ανησυχία στα μέλη της τοπικής κοινωνίας της Γλυφάδας σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης των ωκεανών, εξαιτίας της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη. Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που καταγράφηκε βροχόπτωση αρχές Σεπτεμβρίου στη Γλυφάδα ήταν το μακρινό 1952.

«Σήμερα χάθηκαν οι σαγιονάρες μας, αύριο το νερό θα φτάνει μέχρι τα σπίτια μας και θα βρέχει τις πετσέτες μας. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να απειληθούν και οι καφετέριες στη Ζησιμοπούλου» τονίζει σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή φράγματος γύρω από την «Μπιφτεκούπολη».

Το κρίσιμο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων στην ετήσια διάσκεψη Νοτίων Προαστίων που θα διοργανωθεί στις αρχές Οκτωβρίου στο Γκολφ της Γλυφάδας με τη συμμετοχή επίσης της Βούλας, της Βουλιαγμένης και του Αλίμου.