Μπορούσε και καλύτερα
Cloudy
26°C
 

Ψηφοφόρος του Βασίλη Λεβέντη συνεχίζει και βάζει μπαλάκι του τένις στον κοτσαδόρο του

041020081462Αμετανόητος στη συνήθειά του να καλύπτει με μπαλάκι του τένις τον κοτσαδόρο στο αμάξι του, παρουσιάζεται ο Ζήσης Θ, ψηφοφόρος και επί σειρά ετών υποστηρικτής του Βασίλη Λεβέντη. Ο 63χρονος δηλώνει λάτρης της θάλασσας και τα τελευταία περίπου 30 χρόνια είναι κάτοχος βάρκας, την οποία μετακινεί με τη βοήθεια του ΙΧ του.

Ήδη από το 1985, ο Ζήσης ξεκίνησε να παρακολουθεί την πολιτική πορεία του Βασίλη Λεβέντη και να τον τιμά με την ψήφο του. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 κι έχοντας πλέον βρει μόνιμη εργασία στα διόδια της Κακιάς Σκάλας, απασχόληση την οποία διατηρεί έως σήμερα, ο άνδρας κατάφερε με τις λιγοστές οικονομίες του να αγοράσει βάρκα μήκους περίπου 4 μέτρων, προκειμένου να μπορεί ανενόχλητος να επιδίδεται στο αγαπημένο του χόμπι, το ψάρεμα.

Χάνοντας το κάλυμμα του κοτσαδόρου που προσάρτησε στο αμάξι του για τη μετακίνηση του πλεούμενου, ο Ζήσης θεώρησε καλή ιδέα να οικειοποιηθεί ένα μπαλάκι του τένις, με το οποίο είδε πρώτη φορά να παίζει ο ανιψιός του. Η χρήση της μικρής μπάλας ήταν τόσο πρακτική για τον δημόσιο υπάλληλο, που ο μεσήλικας κάτοικος Μεγάρων συνέχισε τη συνήθειά του. Τα χρόνια πέρασαν και ο 63χρονος εξακολουθούσε να βρίσκει παλιά και αχρησιμοποίητα μπαλάκια του τένις για τον κοτσαδόρο του αλλά και να ψηφίζει τον Βασίλη Λεβέντη σε κάθε εκλογική διαδικασία.

Χαρούμενος που ο Βασίλης Λεβέντης και η ένωση Κεντρώων «μπήκε» τελικά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Ζήσης ένιωσε πως η προσπάθεια και η υποστήριξη τόσων ετών απέδωσε καρπούς. Ερωτηθείς αν από την 20η Σεπτεμβρίου κι έπειτα άλλαξε κάτι στη ζωή του, ο Ζήσης απάντησε χαρακτηριστικά: «Το ψάρεμα, το Λεβέντη και το γλυκό φραπέ δεν τα αλλάζω με τίποτα».

Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, άτομα του φιλικού και συγγενικού του περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν πως στο Χιουντάι Άξεντ που οδηγεί ο άνδρας ξεχωρίζει ακόμα το κίτρινο μπαλάκι στη ματιά όποιου το βλέπει να περνάει.