Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Sunny
27°C
 

Ξεκίνησε το ετήσιο κυνήγι γκανιότας στο δάσος Χαϊδαρίου

kinigos-ganiotaΞεκίνησε χθες Κυριακή το ετήσιο κυνήγι γκανιότας στις πλαγιές του δάσους Χαϊδαρίου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των φίλων του κυνηγιού παγκοσμίως. Όπως κάθε χρόνο, το περίφημο κυνήγι της γκανιότας διαρκεί οκτώ ημέρες, με τους διαγωνιζόμενους να κυνηγούν πάνω από 450 γκανιότες που έχουν αφεθεί ελεύθερες στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Όπως σημειώνουν αναλυτές που παρακολουθούν τη διοργάνωση, τη φετινή χρονιά ο αγώνας προμηνύεται συναρπαστικός, με τις γκανιότες να εμφανίζονται ζωηρές, απρόβλεπτες και ως εκ τούτου πάντα επικίνδυνες. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές, μιας και στην περιοχή επικρατεί ηλιοφάνεια και το θερμόμετρο αγγίζει τους 38 βαθμούς, θερμοκρασία στην οποία οι γκανιότες νιώθουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η παράδοση του κυνηγιού της γκανιότας χρονολογείται από το 1930, ενώ η διοργάνωση λαμβάνει χώρα για 38η συνεχή χρονιά στο δάσος των δυτικών προαστίων της Αθήνας προσελκύοντας κυνηγούς από ολόκληρη την Ευρώπη, την Ινδία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Ειδικοί του θεσμού επισημαίνουν πάντως πως ούτε φέτος αναμένεται να απειληθεί το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Μορίς Φαμπιέν που χρονολογείται από το μακρινό 1983, όταν ο θρυλικός Γάλλος είχε επιστρέψει στην πατρίδα του με 45 νεκρές γκανιότες στις αποσκευές του.