Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
29°C
 

Ακυρώθηκε τενίστας που δεν πανηγύρισε μεγάλη νίκη του πέφτοντας στο έδαφος

Άδοξα ολοκληρώθηκε για τον 19χρονο Γάλλο Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέ, η αναμέτρηση για σημαντικό τουρνουά νέων στο τένις, αφού ο ανερχόμενος αθλητής δεν μπόρεσε να χαρεί τη σπουδαία του νίκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού, ο νεαρός σέρβιρε για την τελική επικράτηση. Μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι, ο ελπιδοφόρος τενίστας κατέκτησε τον καθοριστικό πόντο και αφού έσφιξε την γροθιά του, έσπευσε να συγχαρεί και να παρηγορήσει τον αντίπαλό του.

Δευτερόλεπτα μετά ωστόσο, είδε τον διαιτητή να τον ακυρώνει και να δίνει τον νίκη στον έτερο φιναλίστ, αφού ο Μπεγκμπεντέ δεν τήρησε το πρωτόκολλο του αθλήματος, που επιβάλλει στον νικητή κάθε σημαντικής αναμέτρησης να πανηγυρίζει πέφτοντας στο έδαφος.

«Το τένις είναι ένα ευγενές άθλημα, με ιστορία και παράδοση πολλών ετών. Αν η νέα γενιά δεν θέλει να την τηρήσει, τότε δεν έχει θέση στα κορτ», σχολίασε αξιωματούχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, εφιστώντας την προσοχή σε όλους τους τενίστες παγκοσμίως.

Εμείς, ελπίζουμε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να έλαβε την σχετική ειδοποίηση και να πράξει τα δέοντα σε περίπτωση νέου θριάμβου του σήμερα.