Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
19°C
 

Μυστήριο με τα Ginkgo biloba που φυτρώνουν στην Ακρόπολη

Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, μετά την ανακάλυψη 25 δενδρυλλίων Gingko biloba που κανείς δεν ξέρει πώς φύτρωσαν εκεί.

Τα δέντρα γκίνγκο (ή γκίγκο, γίνκο ή και τζίνγκο) ανήκουν στο μοναδικό επιζών είδος της οικογένειας των Γκινγκοειδών στην τάξη των Γκινγκωδών και κατέχουν ξεχωριστή θέση λόγω του περίπλοκου γενετικού τους κώδικα, ενώ έχουν συμβολική σημασία για τον Κομφουκιανισμό. Τα συγκεκριμένα, βρίσκονται κυρίως γύρω από το Ερέχθειο αλλά και στο βάθρο του Αγρίππα και έχουν ακόμα χαμηλό ύψος.

Φυσικά όπως είναι γνωστό σε όλους όσοι ασχολούνται με την υγεία και την ευεξία, ένα εκχύλισμα τζίνγκο μπιλόμπα μπορεί να ενισχύσει την γνωσιακή λειτουργία, τη μνήμη, την προσοχή, τη στύση, τη θεραπεία της εμβοής, την ανάκαμψη μετά από εγκεφαλικό, τον χρόνο που μπορεί κάποιος να κρατήσει την αναπνοή του αλλά και την αντοχή στην καθημερινή εργασία.

Μάλιστα, τα νεαρά γκίγκο της Ακρόπολης ήδη απέδειξαν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες στην περίπτωση του 25χρονου Ιόλαου, ερευνητή αρχαιολόγου που γιατρεύτηκε σχεδόν ως δια μαγείας από χανγκόβερ την περασμένη Κυριακή, όταν ανακάλυψε μερικά φύλλα στην τσέπη του και τα έκανε ρόφημα.

Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιοι φορείς δηλώνουν άγνοια για το εάν τα γκίνγκο φυτεύτηκαν εκεί ή φύτρωσαν φυσικά με κάποιον τρόπο, ωστόσο όλοι χαρακτήρισαν ως πολύ θετική την εξέλιξη απ' όπου κι αν προήλθε. Επιστημονικές πηγές δεν αποκλείουν να είναι αυτοφυή, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως φύονταν εκεί και στην αρχαιότητα και μάλιστα πως γι' αυτό ο λόφος της Ακρόπολης θεωρούνταν ιερός.

«Έχετε ακούσει ποτέ για αρχαίο Έλληνα με Αλτσχάιμερ, άνοια, προβλήματα στύσης ή δυσκολία να κρατήσει την αναπνοή του; Ίσως αυτός να είναι ο λόγος», τονίζουν χαρακτηριστικά σε αρχαιολογικά φόρουμ, ενώ ισχυρίζονται πως έχουν εντοπίσει τη λέξη μπιλόμπα γραμμένη με μολύβι στο πρωτότυπο «Συμπόσιο» του Πλάτωνα.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί κάθε εξέλιξη σχετική με το είδος των Γκινγκοειδών και θα επανέλθει άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.