Σαρακοστή κοντή γιορτή
Clear sky
21°C
 

Με ειδική επιδότηση του ΕΟΤ ταξίδεψαν εκατοντάδες Έλληνες στο μουσικό φεστιβάλ Πριμαβέρα

49302Το μουσικό φεστιβάλ Πριμαβέρα, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη, έριξε την Κυριακή την αυλαία του, με την παρουσία των Ελλήνων μουσικόφιλων να είναι για ακόμη μια χρονιά δυναμική. Σε πείσμα των αντίξοων οικονομικών συνθηκών και της γενικότερης κρίσης, οι συμπατριώτες μας τίμησαν την χώρα, υψώνοντας τη γαλανόλευκη σε όλες τις σκηνές του φεστιβάλ.

Το γεγονός ωστόσο πως τόσοι Έλληνες αψήφισαν τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς και κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά δεδομένα του ταξιδιού καταβάλλοντας αρκετές εκατοντάδες ευρώ, κίνησε την υποψία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταθέσει σήμερα το πρωί σχετική επερώτηση στο Κοινοβούλιο. Ύστερα από τις έντονες πιέσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ύπαρξη ειδικού σχεδίου με το όνομα «Πρίμα-Βέρα», το οποίο επιδοτεί την παρουσία όλων των Ελλήνων στο φεστιβάλ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την περσινή κιόλας χρονιά του φεστιβάλ, το Υπουργείο Τουρισμού χρηματοδοτεί την παρουσία Ελλήνων μουσικόφιλων στη Βαρκελώνη, αποσκοπώντας στο σπάνιο χάρισμα που διαθέτουν στο «καμάκι».  Οι συμπατριώτες μας, στο περιθώριο του ακούσματος των αγαπημένων τους μουσικών, διατηρούν τη συνήθεια να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις με τουρίστριες, οι οποίες το καλοκαίρι τους επισκέπτονται στα ελληνικά νησιά, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση σε ποσοστό τουλάχιστον 73%.  Έτσι, το Υπουργείο καλύπτει όλα τα έξοδα των Ελλήνων ταξιδιωτών καθώς τα έσοδα που εισπράττονται κατά τη θερινή περίοδο είναι πολλαπλάσια.

Μοναδικό μελανό σημείο του φετινού προγράμματος «Πρίμα-Βέρα» αποτέλεσε το γεγονός πως ο ΕΟΤ δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει ειδικά προγράμματα ίντερνετ στο κινητό σε όλους τους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους μουσικόφιλους να μην έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, η διάθεση τους για ερωτικές περιπέτειες ήταν αισθητά μειωμένη, κάτι το οποίο αναμένεται να κοστίσει στη φετινή τουριστική κίνηση.

«Όλη τη χρονιά ζω για το Πριμαβέρα. Μόλις βγει το συγκρότημα πάνω στη σκηνή ανατριχιάζω. Πιάνω αμέσως το κινητό, ενημερώνω τους πάντες από όλα μου τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια ψάχνω  ποιά χίπστερ τουρίστρια θα κεράσω μπύρα. Νιώθω περήφανος που βοηθάω τη χώρα μου στις δύσκολες στιγμές που περνάει» δηλώνει στο «Κουλούρι» ο νεαρός Λουκάς, ο οποίος ταξίδεψε στο φεστιβάλ για τρίτη συνεχή χρονιά, για να συμπληρώσει: «Κάποιοι χαρακτηρίζουν το ταξίδι μας κοροϊδευτικά ως πενταήμερη αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για ένα ακόμη επαγγελματικό ταξίδι στην υπηρεσία της πατρίδας. Πρόκειται για βρωμοδουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.