Τζιτζίκια
Partly cloudy
24°C
 

«Το αυτοκίνητο μού προσφέρει μια πρωτόγνωρη αίσθηση ελευθερίας» λέει υπάλληλος που το χρησιμοποιεί μόνο για να πάει στη δουλειά

car_photo_563962«Ερωτευμένος» με το νέο του αυτοκίνητο, δηλώνει περιπαικτικά αυτή την περίοδο ο Αντίνοος Δ., ο οποίος έπειτα από οικονομίες ετών, κατάφερε επιτέλους να αγοράσει το όχημα που ονειρευόταν από μικρό παιδί: ένα σπορ κάμπριο, ικανό να πιάσει υψηλές ταχύτητες.

Ο 38χρονος δημόσιος υπάλληλος, αντάλλαξε το παλιό του αυτοκίνητο με το νέο, καταβάλλοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό ποσό σε μετρητά, ενώ σκοπεύει να κλείσει την οφειλή με 12 άτοκα γραμμάτια. Μικρή σημασία έχουν όμως για εκείνον οι οικονομικές αυτές θυσίες, μπροστά στην σπάνια ελευθερία που του χαρίζει το αμάξι του.

«Όταν μπαίνω μέσα και βάζω μπροστά τη μηχανή, αισθάνομαι ότι μπορώ να πάω όπου θέλω, ότι δεν υπάρχουν σύνορα, όρια, περιορισμοί. Είμαστε μόνο εγώ και το τιμόνι και το ταξίδι θα το ορίσω εγώ. Είμαι ελεύθερος να πάω όπου θέλω και κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει, κι αυτή την αίσθηση δεν την ανταλλάζω με τίποτα στον κόσμο, αφού πάντα εκτιμούσα την ανεξαρτησία», σχολιάζει με ενθουσιασμό ο Αντίνοος, ενώ του ζητάμε να σχολιάσει τις διαδρομές του.

«Μπαίνω στο όχημα των ονείρων μου και πηγαίνω στη δουλειά κάθε πρωί και το μεσημέρι ξαναμπαίνω για να επιστρέψω στο σπίτι. Σημασία δεν έχει όμως ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Αν ήθελα, θα μπορούσα να πάω όπου επιθυμώ», εξηγεί.

Στο σημείο εκείνο, αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τη συνομιλία μας με τον άνδρα, καθώς έπειτα από 35 λεπτά αναζήτησης, κατάφερε να βρει θέση για να παρκάρει έξω από την υπηρεσία του κι έτσι μας ζήτησε ευγενικά να κλείσουμε.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.