Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

«Κάποιος στο LinkedIn» ροκανίζει την καρέκλα σας

Αν κοιμάστε ήσυχοι και πηγαίνετε την επομένη το πρωί στην εργασία σας κανονικά, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε.

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, αυτός ή αυτή ο «κάποιος στο LinkedIn» που επισκέπτεται το προφίλ σας μερικές φορές την εβδομάδα, επιβουλεύεται τη θέση σας στη δουλειά και μάλιστα καταστρώνει μεγάλα σχέδια για να την αποκτήσει.

Σύμφωνα πάντα με πηγές, αυτός ή αυτή ήταν κάποιος ή κάποια που είχατε συναντήσει σε παλαιότερη εργασιακή σας θέση, είτε ως συνάδελφο είτε ως πελάτη. Τότε δεν σας είχε φανεί άξιος ή άξια ιδιαίτερης προσοχής, κυρίως γιατί ήταν λίγο νεότερος ή νεότερη από εσάς και με λιγότερη εμπειρία.

Τα χρόνια όμως πέρασαν, και τα πέντε ή έξι χρόνια που ήσασταν τότε μπροστά του ή της στον εργασιακό στίβο, φαίνονται σαν μια στιγμή σήμερα που έχετε και οι δύο 10+ χρόνια εμπειρίας στον τομέα σας.

Όσο εσείς εργαζόσασταν στην ίδια θέση τα τελευταία δέκα-δεκαπέντε χρόνια, αυτός ο «κάποιος» άλλαξε τέσσερις δουλειές, πέρασε πέντε χρόνια στο εξωτερικό, μάζεψε δεκάδες συστάσεις στο LinkedIn και έμαθε να γράφει και κώδικα.

Ο «κάποιος στο LinkedIn» μάλλον πληρώνει και δεν χρησιμοποιεί τη δωρεάν έκδοση του επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου. Αν το κάνατε και εσείς ίσως να μπορούσατε να δείτε ποιος είναι αυτός ή αυτή που επιχειρεί να σας «ροκανίσει την καρέκλα» και να προστατευτείτε από επαγγελματικές τρικλοποδιές.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.