Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Partly sunny
16°C
 

Μουσικά βραβεία Spotify: Στην Ελλάδα το βραβείο της πιο γκάνγκστερ χώρας

Μία σημαντική διάκριση πέτυχε η Ελλάδα, όσον αφορά στον ρόλο και τη συνεισφορά της σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα, αυτόν του Πολιτισμού.

Στα φετινά βραβεία του Spotify, της μεγαλύτερης πλατφόρμας μουσικής του διαδικτύου, η χώρα μας απέσπασε το πολυπόθητο βραβείο της πιο γκάνγκστερ χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία αυτά αποδίδονται με βάση τα δεδομένα για τη μουσική που ακούει και παράγει η κάθε χώρα, και έτσι δεν υπάρχει ίχνος υποκειμενικότητας.

Οι λοιπές υποψήφιες χώρες για το βραβείο της πιο γκάνγκστερ χώρας ήταν το Ελ Σαλβαδόρ, η Βενεζουέλα, η Ονδούρα και το αουτσάιντερ Λεσότο το οποίο απέσπασε εύφημη μνεία για την επίτευξη του εθνικού στόχου των 41.20 ανθρωποκτονιών με πρόθεση ανά 100.000 κατοίκους.

Σε άλλες σημαντικές κατηγορίες βραβεύτηκαν οι εξής χώρες:

Πιο ευγενική χώρα: Καναδάς, με λοιπές υποψήφιες το Βέλγιο, την Κίνα, την Αγγλία και τον Άγιo Δομίνικο.

Χώρα με τα περισσότερα τραγούδια-χειρονομίες: Ιταλία, με λοιπές υποψήφιες το Γκαμπόν, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Βιετνάμ.

Πιο φοβιστική χώρα: Σλοβακία, με υποψήφιες Τατζικιστάν, Ουαλία, Τσαντ και Ρωσία.

Oι φετινές βραβεύσεις έγιναν στα βασιλικά ανάκτορα της Στοκχόλμης, με τους καλλιτέχνες και τους παρουσιαστές παρόντες, αλλά με πάρα πολύ περιορισμένο κοινό, λόγω της πανδημίας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.