Με ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία, παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις, μετά και την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν.
Είναι προφανές, πως η κίνηση αυτή φέρνει νέα δεδομένα στη σκακιέρα της ευρύτερης περιοχής της Αφρικής. Γκάνα, Ισλανδία, Παπούα Νέα Γουινέα και Ιαπωνία, ως γειτονικές χώρες, αναμένεται να αντιδράσουν, ενώ φυσικά και η γειτονιά της χώρας μας δεν θα μείνει αμέτοχη.
Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Τουρκίας και της Δανίας, ενώ σκοπεύουμε να συνομιλήσουμε τις επόμενες μέρες και με την Τζαμάικα, αφού τα στενά του Ορμούζ και ένα πιθανό κλείσιμό τους δεν θα την αφήσουν ανεπηρέαστη.
Τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψω στην Ταϊβάν για να έχω συνομιλίες με τον βασιλιά της. Μείνετε ήσυχοι, όλα θα τα λύσουμε.
Απόψεις
Οι αλιείς, με το δίκιο τους οι άνθρωποι, με ρώτησαν: έχεις λαγοκέφαλο; Έχω λαγοκέφαλο. Έχει ουρά; Έχεις λαγοκέφαλο, απάντησα κι εγώ στο τέλος. Η σκέψη δεν έφυγε από το μυαλό μου, συνεχίζει να με απασχολεί μέχρι και τώρα. Έχω λαγοκέφαλο; Έχεις λαγοκέφαλο. Έχει αυτιά; Έχω λαγοκέφαλο;