Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
22°C
 

Σβήστηκε από μόνο του το 33% των παλιών ελληνικών ταινιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την διαφήμιση με Βουτσά-Κωνσταντίνου

gfdΜπροστά σε μία ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν νωρίς το πρωί οι υπεύθυνοι όλων των ελληνικών καναλιών, όταν διαπίστωσαν πως το 1/3 των παλιών ελληνικών ταινιών το οποίο βρισκόταν στο αρχείο τους, είχε μυστηριωδώς διαγραφεί.

Συγκεκριμένα, κάποιες ταινίες είχαν σβηστεί εντελώς, ενώ σε άλλες απουσίαζαν σημαντικές σκηνές, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προβολή τους στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών. Αρχικά, για τη σπάνια αυτή ζημιά θεωρήθηκε υπεύθυνη η φθορά που προκάλεσε ο χρόνος, μέχρι που στη γραμματεία ενός εκ των μεγάλων καναλιών, έφτασε μια επιστολή από τις ίδιες τις ελληνικές ταινίες.

Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, οι θρυλικές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου θα αυτοδιαγράφονται σε ένδειξη αυτοσεβασμού και διαμαρτυρίας, κάθε φορά που προβάλλεται η νέα διαφήμιση κρητικής αλόης της Diamant, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Βουτσά και Γιώργο Κωνσταντίνου. Όπως μάλιστα αναφέρεται, δεν θα διστάσουν να διαγράψουν μονομιάς όλες τις μνήμες από τις ιστορικές και αγαπημένες ταινίες, αν δεν ζητήσουν οι ηθοποιοί δημόσια συγγνώμη.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι ιθύνοντες των καναλιών βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τις ταινίες και εκπροσώπους της διαφημιστικής αγοράς και όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά. Τέλος, το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τους δύο ηθοποιούς, οι οποίοι μπερδεμένοι ρωτούσαν πότε θα βγει στο σινεμά η νέα τους κρητική ταινία.