2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
7°C
 

Στα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης το να μην προσπερνούν από δεξιά τα μηχανάκια

sxima_motosukleta«Γολγοθάς» αναμένεται για την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα καθώς μέχρι το τέλος του έτους καλείται να έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων για την τρίτη αξιολόγηση, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της προσπέρασης από δεξιά των μοτοσυκλετών στους δρόμους της πρωτεύουσας και των άλλων πόλεων.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί πάγιο αίτημα της τρόικας ήδη από την εποχή του πρώτου Μνημονίου, όταν ο τότε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν είχε δει μηχανάκι να προσπερνά αστικό λεωφορείο από δεξιά, ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον. Αν και ο συγκεκριμένος οδηγός εντοπίστηκε γρήγορα και βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2011, οι Θεσμοί εξακολουθούν να εντοπίζουν σημαντική υστέρηση στην εφαρμογή της σχετικής απαγόρευσης.

Όπως ανακοινώθηκε, τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου και πρόκειται να πραγματοποιήσουν αυτοψία στους δρόμους της πόλης. Για κάθε μηχανάκι που θα δουν να προσπερνά από δεξιά θα αφαιρείται ένα ευρώ από τη δόση των 800 εκατομμυρίων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος χαρακτήρισε «κοινό στόχο κυβέρνησης και δανειστών» την εφαρμογή του μέτρου και παράλληλα διαβεβαίωσε πως η νέα γερμανική κυβέρνηση είναι εξίσου κατά της προσπέρασης από δεξιά όπως και η προηγούμενη.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει μεν αντίθετη με το να προσπερνούν τα μηχανάκια από δεξιά, όμως επισημαίνει ότι το δεξιά είναι σχετικό, ανάλογα με το από πού κοιτάει κανείς, ενώ υποστηρίζει πως από τη σχετική ρύθμιση θα πρέπει να εξαιρεθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα μέλη οικογενειών πολυτέκνων.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.