Έχει πάρα πολύ χιόνι
Partly cloudy
3°C
 

Οδηγήσαμε τη νέα BMW X4 M40i, κάναμε 1,5 ώρα από Πολύγωνο μέχρι Λυκόβρυση

bmw_x4Η οδήγηση ενός εξωφρενικά γρήγορου SUV αυτής της κατηγορίας αποκαλύπτει πάντα ένα νέο επίπεδο απόλαυσης. Έτσι και το νέο πρωτότυπο κουπέ με τις τεράστιες ζάντες και τη γυαλιστερή εξάτμιση που ξεχειλίζει τόλμη και αστική γοητεία, καθώς ελίσσεται στα στενά του Γαλατσίου.

Αφού χαϊδέψαμε αρκετή ώρα τις σπορ καμπύλες της, μπήκαμε στη νέα X4 κατά τις 12 το πρωί. Ήταν Πέμπτη και το ψιλόβροχο έπεφτε στη μεγάλη, αλουμινένια αεροτομή του αμαξώματος. Ξεκινήσαμε από Πολύγωνο έχοντας δύο ώρες μπροστά μας για ένα συναρπαστικό drive και αποφασίσαμε να πάμε μέχρι Αράχωβα και πίσω. Με 0-100 σε 5" και ταχύτητα εξόδου 207 km/h, ο χρόνος ήταν υπεραρκετός.

Καβατζάραμε τη Δοϊράνης και ανεβήκαμε μέχρι το Αττικό Άλσος με τις στιβαρές ακμές της BMW να λάμπουν και τον ήχο της ώθησης να είναι βαθύς και στριγκός. Στο κατέβασμα για Βεΐκου είχε λαϊκή οπότε αναγκαστικά στρίψαμε με 2750 στροφές νιώθωντας την άσφαλτο να διπλώνει και περιμέναμε πίσω από ένα ταξί που περίμενε τον πελάτη να κατεβάσει τις βαλίτσες του από τον τέταρτο.

Στη Βεΐκου είχε κίνηση, ο δερμάτινος λεβιές του κιβωτίου πήγαινε πρώτη-δευτέρα και τα μηχανάκια περνούσαν από δίπλα, ξυστά στις κομψές προστατευτικές ποδιές γύρω από τα μαρσπιέ. Μέχρι να βγούμε Κύμης η ώρα είχε πάει μία. Εκεί κάπως άνοιξε ο δρόμος και η X4 αγρίεψε, με το στροφόμετρο να χτυπάει «ταβάνι» από φανάρι σε φανάρι.

Στην Πεύκη κάναμε τρεις-τέσσερις κύκλους μέχρι να βρούμε πού στρίβουμε και παραλίγο να τρακάρουμε τρεις φορές, μία με ένα Yaris που ξεπάρκαρε και δύο με ντελιβερά που πήγαινε ανάποδα. Όταν φθάσαμε Λυκόβρυση για να βγούμε Εθνική, η ώρα ήταν μιάμιση. Αφήσαμε την BMW X4 σε ένα πάρκινγκ και πήραμε ταξί.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.