Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
6°C
 

Από τα ελληνικά δελτία ειδήσεων ενημερώνεται ο τούρκικος στρατός για την τοποθεσία των αόρατων ελληνικών υποβρυχίων στο Καστελλόριζο

Ανελλιπώς παρακολουθούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ελληνικών καναλιών οι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες, μαθαίνοντας με κάθε λεπτομέρεια την στρατηγική του ελληνικού ΓΕΣ και την τοποθεσία των ελληνικών υποβρυχίων στην ναυτική περιοχή κοντά στο Καστελλόριζο.

Τα τέσσερα υποβρύχια τύπου «214 - Παπανικολής» που διαθέτει η χώρα μας, αποτελούν τα ισχυρότερα πλοία που διαθέτει ο στόλος μας σε σχέση με τη γείτονα χώρα και τα οποία όπως τόνισε προ ημερών ο ίδιος ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή «απέδειξαν την αξία τους ως διαφοροποιητικοί παράγοντες υπεροχής στο πεδίο, κατά την πρόσφατη κρίση. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι σχετικές δυνάμεις των Τούρκων».

Για το λόγο αυτά, τα συγκεκριμένα υποβρύχια αποκαλούνται «αόρατα», προβληματίζοντας την τουρκική ηγεσία, με τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν όμως να βρίσκει τη λύση. Ο Τούρκος «σουλτάνος», διέταξε συγκεκριμένα Τούρκους που ζουν στη χώρα μας και γνωρίζουν τη γλώσσα να μεταφέρουν στους στρατιωτικούς όσα μεταδίδουν αποκλειστικά για τις θέσεις των υποβρυχίων τα εγχώρια κεντρικά δελτία ειδήσεων, με αποτέλεσμα το Oruc Reis να είναι πια σε θέση να κινηθεί ανενόχλητο.

Το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαψεύδει προς το παρόν τα υποβρύχια αυτά ήταν κρυμμένα πίσω από φύκια, ενώ δεν επιβεβαιώνει πως στο εξής, τα κανάλια θα μεταδίδουν εσκεμμένα λανθασμένες πληροφορίες για να μπερδεύουν τους Τούρκους.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.