Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Σχέδιο διαφυγής Μαδούρο στις Μαλδίβες ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες οι φήμες που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να απολαμβάνει τις διακοπές του στις Μαλδίβες, απ' όπου χρειάστηκαν οι άνδρες των ΟΥΚ για να τον φυγαδεύσουν λόγω του πραξικοπήματος που ξέσπασε στην νησιωτική χώρα, να διαψεύδονται, φαίνεται όμως πως η παραπάνω ιστορία περιλαμβάνει μια δόση αλήθειας.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε πράγματι στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού τις περασμένες ημέρες, όχι όμως για διακοπές, αλλά για να προετοιμάσει το έδαφος σε περίπτωση που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χρειαστεί να διαφύγει από τη χώρα του αν τα πράγματα εκεί φτάσουν στα άκρα και αντιπολίτευση επικρατήσει.

«Ο κ. Τσίπρας διατηρεί στενή φιλία με τον Μαδούρο και δεν θα μπορούσε να τον αφήσει έτσι. Επισκέφτηκε λοιπόν τις Μαλδίβες για να προχωρήσει σε επαφές, να βρει στέγη και προστασία και να φροντίσει όλα να είναι έτοιμα ώστε οι δύο άνδρες να επιστρέψουν με ασφάλεια στο νησί», σημείωνε πηγή κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, απομένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ισχυρίζεται πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται πια στην Βόρεια Κορέα, καλεσμένος του Κιμ Γιονγκ Ουν.