Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
22°C
 

Δικηγόρος βέβαιος ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή να ψιθυρίσει κάτι στον πελάτη του

157643101Απολύτως βέβαιος ότι η στιγμή για την οποία περίμενε απ' την αρχή της δικαστικής περιπέτειας του πελάτη του, έχει επιτέλους φτάσει, αισθάνεται ο 56χρονος δικηγόρος Άνταμ Μακένζι από το Κολοράντο των Η.Π.Α.

Ο άνδρας, ανέλαβε την υπεράσπιση 48χρονου τον οποίο βαραίνουν κατηγορίες για ένοπλη ληστεία πριν από δύο μήνες, με τη δίκη να βρίσκεται πλέον κοντά στην ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης αλλά και κατηγορίας. Ο Άνταμ εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του προσέφερε η διαδικασία για να υποβάλλει ενστάσεις, να αγορεύσει, να ζητήσει προσωρινή διακοπή, ακόμα και να λογοφέρει με τον κατήγορο.

Μοναδικό άχτι του 56χρονου, το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να ψιθυρίσει κάτι στο αυτί του πελάτη του σε κάποια καίρια στιγμή της δίκης. Όλα άλλαξαν όμως χθες, την ώρα που ένας μάρτυρας-κλειδί παρουσίαζε στοιχεία ικανά να ανατρέψουν την έκβαση της υπόθεσης. Άπαντες στην αίθουσα πάγωσαν στο άκουσμα των αποκαλύψεων, οι ένορκοι συζητούσαν εμβρόντητοι μεταξύ τους κι ο δικαστής πάσχιζε να επιβάλλει την τάξη.

Τότε, στεκόμενος στο ύψος των περιστάσεων και με τα βλέμματα όλων καρφωμένα πάνω του, ο έμπειρος δικηγόρος έκανε πράξη την επιθυμία του, ψιθυρίζοντας κάτι στο αυτί του πελάτη του, ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε. Ο κατηγορούμενος κούνησε το κεφάλι του σκεπτικός και η υπόλοιπη ομάδα υπεράσπισης έδειχνε φανερά ικανοποιημένη με την εξέλιξη αυτή.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Άνταμ, ο οποίος με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να μοιραστεί μαζί μας το περιεχόμενο των ψιθύρων του, αφού εμπίπτει στο απόρρητο μεταξύ δικηγόρου και πελάτη.