Σε βλέπουμε
Partly cloudy
23°C
 

Όταν εγώ ταξίδευα μόνη μου απ' την Κολομβία εσείς ακόμα μπουσουλάγατε

stoneham-drug-bustΔιαβάζω από χθες το πρωί δεκάδες σχόλια στο διαδίκτυο, τα οποία κριτικάρουν την απόφαση της δικαιοσύνης σχετικά με την αθώωση των περισσότερων εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Noor1.

Όλοι ξαφνικά δηλώνουν έκπληκτοι κι απορούν πώς γίνεται 2,1 τόνοι ηρωίνης τα ταξίδεψαν μόνοι τους, ασυνόδευτοι μέχρι την Ελλάδα. Γιατί ρε φλώροι, επειδή εσείς δεν μπορείτε να κάνετε βήμα χωρίς να κρατάτε το χέρι της μανούλας σας, σημαίνει ότι κι εμείς δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς κάποιον να μας προσέχει; Πιστεύετε ότι αν δεν με συνοδεύει κάποιος, θα χαθώ και θα βάλω τα κλάματα;

Ας γελάσω. Όταν εγώ ταξίδευα μέχρι την Κολομβία μόνη μου, όταν με μετέφεραν σε υπόγεια, αμπάρια και κρυμμένες βαλίτσες χωρίς κανέναν να με φροντίζει, εσείς δεν μπορούσατε να πάτε μόνοι σας ούτε μέχρι την τουαλέτα. Ξέρετε ρε πού έχω πάει εγώ; Ξέρετε πόσα χέρια έχω αλλάξει μέχρι να φτάσω στην Ελλάδα; Είμαι ανεξάρτητη, σταματήστε να μου συμπεριφέρεστε λες κι είμαι μερικά γραμμάρια.

Έχω μπει σε αεροπλάνα, τρένα, φορτηγά, έχω ταξιδέψει παράνομα, νόμιμα, έχω δει φόνους, απαγωγές κι έχω βρεθεί στα πιο σκληρά μπαρ του κόσμου. Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ, μέσα σε στομάχια και κρυψώνες, δεν θα πάτε ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα.

Γι' αυτό φλωράκια, το τι μπορώ να κάνω ασυνόδευτη, αφήστε να το ξέρω εγώ καλύτερα. Πιάστε την ποδιά της μαμάς σας και πηγαίνετε μέχρι το φούρνο να πάρετε ένα γάλα. Τα λέμε στην άλλη άκρη του κόσμου.