Μότο Χριστός
Partly sunny
18°C
 

Χιλιάδες Έλληνες ξενύχτησαν χθες παρακολουθώντας την θεαματική πτώση του υδράργυρου

Ένα σπάνιο όσο και αξέχαστο θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το βράδυ οι συμπατριώτες μας, οι οποίοι μαζεύτηκαν σε ταράτσες, μπαλκόνια και πάρκα, παρακολουθώντας την απότομη πτώση του υδράργυρου, φαινόμενο το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβαίνει μόλις μία φορά κάθε 40 χρόνια.

Προμηθευμένοι με ζακέτες, μπουφάν, άνορακ, μπουκαλάκια με κονιάκ και σταφίδες, οι συμπολίτες μας έζησαν την σπάνια αυτή εμπειρία, με τους ειδικούς να διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος με την απευθείας παρακολούθηση του γεγονότος.

«Είναι κάτι πραγματικά απερίγραπτο, δεν έχω λόγια, πρέπει να το δεις για να το καταλάβεις. Μακάρι να έχουν όλοι την ευκαιρία να το ζήσουν, εύχομαι κι εγώ να το βιώσω τουλάχιστον άλλη μία φορά όσο ζω», σχολίασε αυτόπτης μάρτυρας του φαινομένου, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία «αναζωογονητική».

Πάντως, οι επιστήμονες τονίζουν πως σε περίπτωση ραγδαίας πτώσης του υδράργυρου, καλό είναι οι πολίτες να προστατεύουν τα φυτά και τα άνθη τους, καθώς και να φροντίζουν να φυλάνε τα κατοικίδιά τους σε εσωτερικούς χώρους.