Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Αισιόδοξο χρησιμοποιημένο μπουκάλι νερό πιστεύει στην ύπαρξη της ανακύκλωσης

Με σθένος και αισιοδοξία αντιμετωπίζει το επερχόμενο τέλος του ένα πλαστικό μπουκάλι νερό των 330 ml, το οποίο καταναλώθηκε προ μερικών ωρών και πλέον παραμένει άδειο στην κουζίνα σπιτιού τραπεζικού υπαλλήλου στο Φιξ.

Το μπουκάλι, δεν θεωρεί πως η τοποθέτησή του στον κάδο θα αποτελέσει και το τέλος της ύπαρξής του, μιας και δεν κρύβει πως πιστεύει στην ανακύκλωση και στην αναγέννησή του ως ένα νέο αγαθό. «Δεν πιστεύω στον παράδεισο και την κόλαση, όμως θεωρώ πως υπάρχει η ανακύκλωση. Πιθανότατα σε μια άλλη ζωή ήμουν πλαστική σακούλα και σε κάποια επόμενη θα επιστρέψω ως πλαστικό κουτάκι. Δεν πρόκειται για τέλος, αλλά για μια νέα αρχή», σχολίασε εμφανώς συγκινημένο το μπουκάλι, λίγο πριν τοποθετηθεί με ευλάβεια στην τελευταία του κατοικία, δηλαδή τον μπλε κάδο, ακριβώς απέναντι από την οικία του άνδρα που το κατανάλωσε.

«Δεν πιστεύω στον Χριστό ή τον Βούδα. Πιστεύω στην ενέργεια της ύλης και πως αυτή απλά μεταφέρεται. Δεν θα χαθώ και ζητάω από τα υπόλοιπα μπουκάλια της συσκευασίας να μην δακρύσουν για μένα. Δεν ξέρω πότε και πώς, αλλά θα τα ξαναπούμε», συνεχίζει το μπουκάλι και συγκλονίζει με τη δύναμη του χαρακτήρα του.

Εμείς επικοινωνήσαμε με επιστήμονες, οι οποίοι δεν απέκλειαν τις θεωρίες περί ανακύκλωσης, τονίζοντας όμως πως ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Από την πλευρά μας, ευχόμαστε στο μικρό μπουκάλι να επανέλθει και να χαρεί τουλάχιστον μια ζωή ακόμα σε μορφή που εκείνο επιθυμεί.