Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Mostly cloudy
12°C
 

Σημαντικά αναμένεται να μειωθούν οι γεννήσεις παιδιών στην Ελλάδα λόγω της ακύρωσης του καρναβαλιού της Πάτρας

Τραγικές επιπτώσεις στο ήδη μεγάλο ζήτημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας αναμένεται να φέρει η ακύρωση του Καρναβαλιού της Πάτρας, προειδοποιούν επιστήμονες, μετά τη μελέτη των στατιστικών στοιχείων της τελευταίας πενηνταετίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από διεξοδική έρευνα, διαπιστώθηκε πως το 98% των γεννήσεων στην Πάτρα από το 1970 μέχρι και το 2019, σημειώνεται την περίοδο από τα μέσα του Νοέμβρη μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, ενώ το ποσοστό των ανεπιθύμητων κυήσεων εκτοξεύεται κατά την περίοδο του καρναβαλιού, με το 2,4% των συνολικών γεννήσεων στην Ελλάδα μέσα σε ένα έτος να προέρχεται από την σεξουαλική δραστηριότητα της περιόδου.

«Η Ελλάδα γερνάει και ο πληθυσμός μας διαρκώς συρρικνώνεται. Δεν μας παίρνει να χάσουμε κι άλλους και τα απογραμμάτιστα παιδιά των καρναβαλιών ήταν πάντα μια ανάσα για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας», προειδόποιησε έγκριτος επιστήμονας, προσθέτοντας πως αν την δεκαετία που διανύουμε ακυρωθεί ξανά το καρναβάλι της Πάτρας, η Ελλάδα κινδυνεύει να εξαφανιστεί μέχρι το 2125.

Προς το παρόν, το σεξ δίχως προστασία στην Πάτρα μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του ελείμματος, με τις αρχές να εξετάζουν την διεξαγωγή δύο εμβόλιμων καρναβαλιών μέχρι τις επόμενες Απόκριες.

Μείνετε συντονισμένοι με το «Κουλούρι» για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.