2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
16°C
 

Ξιφασκία αρχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιτρέπεται από σήμερα η σχετική δραστηριότητα

Άνοιξε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί τις πόρτες του στο κοινό το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, όπως και ο Αθηναϊκός Όμιλος Οπλομαχίας - Ξιφασκίας, η Ελληνική Ακαδημία Ξιφασκίας στο Γαλάτσι και δεκάδες σχολές και ακαδημίες ξιφασκίας σε όλη την επικράτεια.

Η ανακοίνωση για το «άνοιγμα» της ξιφασκίας έγινε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πρωινής αναφορά των πολιτικών συντακτών στο προαύλιο του Μαξίμου. Εκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για το νέο χόμπι του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και γνωστοποίησε πως ο Αδ. Γεωργιάδης έχει αγοράσει ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανυπομονεί για τα πρώτα του μαθήματα.

«Πρόκειται για ένα ευγενές άθλημα, ιδιαίτερα ταιριαστό για κάποιον πολυάσχολο, που κινείται στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας και έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Λόγου του μήκους του ξίφους, οι αθλητές αναγκαστικά εφαρμόζουν τους κανόνες τήρησης αποστάσεων, ενώ επιπλέον προστασία παρέχει η ειδική μάσκα. Και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μένεις σε φόρμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ταραντίλης.

Είχε προηγηθεί η θετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, με τους ειδικούς να κρίνουν πως το ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω της ξιφασκίας είναι σαφώς μικρότερο από τον κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί ψυχολογικά ο Υπουργός Ανάπτυξης. «Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, απρόβλεπτος, τους τελευταίους μήνες έχουμε μάθει ότι δεν πρέπει να του πηγαίνουμε κόντρα» εξήγησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, για να προσθέσει ότι η επιτροπή θα παρακολουθεί στενά τις προπονήσεις του Υπουργού και αν χρειαστεί θα λάβει μέτρα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το «άνοιγμα» της ξιφασκίας ανοίγει τον δρόμο προς το να επιτραπεί και η δραστηριότητα της μελισσοκομίας, καθώς πρακτικά και στις δύο περιπτώσεις η στολή είναι η ίδια.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.