Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
33°C
 

33χρονος γιορτάζει την πρώτη εβδομάδα διακοπής του καπνίσματος με ένα τσιγαράκι

Απόλυτα ικανοποιημένος με τον εαυτό του αισθάνεται ο 33χρονος Γιώργος Καπλάνης από το Χαλάνδρι, αφού ήδη έκλεισε μια εβδομάδα χωρίς τσιγάρο.

Η διακοπή του καπνίσματος ήταν κάτι που ήθελε να κάνει από καιρό, και με αφορμή τα γενέθλιά του αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα. Οι πρώτες δύο-τρεις μέρες ήταν αρκετά δύσκολες, αλλά προς έκπληξή του, το όλο εγχείρημα ήταν πολύ πιο εύκολο απ' όσο νόμιζε.

Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, κατάφερε να «θέλει» να καπνίσει μόνο δύο φορές την ημέρα, κάτι που ξεπερνούσε εύκολα με το να πηγαίνει μια βόλτα ή να παίρνει τηλέφωνο ένα φίλο. Ήδη είχε αρχίσει να μυρίζει πολύ καλύτερα, η νικοτίνη είχε φύγει από τον οργανισμό του, και το μονοξείδιο του άνθρακα είχε πλέον εξαφανιστεί.

Την όγδοη μέρα διακοπής του καπνίσματος, γεμάτος αυτοπεποίθηση για τα επιτεύγματά του, ο νεαρός κατηφόρισε προς το περίπτερο της γειτονιάς του. Αφού συνειδητοποίησε πόσο εύκολο είναι τελικά το κόψιμο του τσιγάρου, και είδε πως μπορεί τελικά να το κόψει όποτε θέλει, ζήτησε ένα πακέτο από τα αγαπημένα του τσιγάρα. Με ένα τσιγάρο στο στόμα, αφού κατάλαβε πως δεν είχε αναπτήρα, πήρε και ένα αναπτηράκι από το περίπτερο, άναψε, και πήρε την μεγαλύτερη «τζούρα» που έχει πάρει ποτέ άνθρωπος.

Το «Κουλούρι» από μεριάς του εύχεται ό,τι καλύτερο στον νεαρό ο οποίος φαίνεται πως παίρνει τη ζωή στα χέρια του μετά από 15 χρόνια καπνίσματος. Στους φίλους καπνιστές θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως ποτέ δεν είναι αργά για νέα ξεκινήματα, και πως λίγη επιβράβευση μπορεί να είναι τελικά το «καρότο» που μας πάει μπροστά.