2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly cloudy
6°C
 

Λιγότερους νεκρούς από κάθε άλλη χρονιά μέτρησε η χώρα μας στη φετινή Black Friday

Ευχάριστο ήταν το κλίμα στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής πολιτικής προστασίας, μετά τα έκτακτα μέτρα ενόψει της περασμένης Black Friday.

Κι αυτό γιατί η φετινή χρονιά μέτρησε τα λιγότερα θύματα από κάθε άλλη, με τους νεκρούς να αγγίζουν οριακά το τριψήφιο νούμερο και τους τραυματίες να ανέρχονται μόλις στις τρεις χιλιάδες, με ελάχιστους εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Φαίνεται πως η πρόληψη λειτούργησε σωστά, ενώ και οι πολίτες είναι πια πιο εκπαιδευμένοι. Όταν μάχονται για μια τηλεόραση, ο ηττημένος έχει μάθει πότε να κάνει πίσω πριν χάσει τη ζωή του, ενώ και όταν καταναλωτές ποδοπατούνται για μια προσφορά, προσέχουν αυτός που είναι από κάτω να μπορεί να αναπνέει. Επιτέλους γίναμε Ευρώπη», σημείωσε σχετικά εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.

Τέλος, λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά ήταν και οι τραυματισμοί μέσω διαδικτυακών αγορών, αν και οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ενόψει της σημερινής Cyber Monday.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.