Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
14°C
 

Με το κεφάλι ανοίγει τις πόρτες του στρατοπέδου στη Θήβα ο Άγγελος Χαριστέας

fantaros-xaristeas2Απογοητευμένος από τις πρώτες του ημέρες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα είναι ο Άγγελος Χαριστέας, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να έχει πέσει θύμα της «καζούρας» των φαντάρων της σειράς του, λόγω του γεγονότος ότι ανοίγει όλες τις πόρτες του στρατοπέδου με το κεφάλι.

Ο ήρωας της Πορτογαλίας, από την εποχή που πρωταγωνιστούσε στους αγωνιστικούς χώρους, είχε επιδείξει ιδιαίτερη έφεση στη χρήση του κεφαλιού, χαρίζοντας άλλωστε και τον ευρωπαϊκό τίτλο στη χώρα μας με την αλησμόνητη κεφαλιά που έκρινε τον μεγάλο τελικό. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως κατά τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ο Α. Χαριστέας δεν επιχειρούσε καμία προσπάθεια με τα πόδια, επιχειρώντας ακόμη και να τρέξει χρησιμοποιώντας το κεφάλι του.

Η ανάγκη του ωστόσο να χρησιμοποιεί για τα πάντα το κεφάλι του γρήγορα επεκτάθηκε και στην εξωγηπεδική του ζωή, με αποτέλεσμα ο 35χρονος πλέον Σερραίος να έχει φτάσει σε σημείο να οδηγεί και να γράφει με το κεφάλι και φυσικά να ανοίγει όλες τις πόρτες με τη χρήση του κεφαλιού του, κάτι που εφαρμόζει και με τις πόρτες του στρατοπέδου της Θήβας, όπου το λατρεμένο παιδί του Ότο Ρεχάγκελ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Η κάπως ιδιόρρυθμη αυτή συνήθεια του Άγγελου Χαριστέα τον έχει μετατρέψει στον περίγελο της 2015 Β' ΕΣΣΟ, με τους υπόλοιπους φαντάρους να τον κοροϊδεύουν, καθώς εκτός του ανοίγματος των πορτών, κλειδώνει τον φοριαμό του, δένει τις αρβύλες του αλλά και καθαρίζει το θάλαμο με τη χρήση του κεφαλιού του.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Άγγελο Χαριστέα λίγες μόλις ώρες μετά την ορκομωσία του, με τον νεοσύλλεκτο στρατιώτη να δηλώνει: «Δεν σας κρύβω πως κάποια σχόλια με στεναχωρούν, ωστόσο έχω συνηθίσει την κακόβουλη κριτική, άλλωστε και όσο έπαιζα ποδόσφαιρο τα ίδια λέγανε. Εγώ ξέρω ότι έκανα του κεφαλιού μου και πήρα το κύπελλο οπότε συνεχίζω να κάνω του κεφαλιού μου και στην υπόλοιπη ζωή μου», προσπαθώντας για τα επόμενα 15 λεπτά να κλείσει το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το κεφάλι του.

Τέλος, το οικογενειακό περιβάλλον του Άγγελου Χαριστέα διαψεύδει τις φήμες σχετικά με σκέψεις αναβολής από πλευράς του βετεράνου αθλητή λόγω των υποτιμητικών σχολίων των υπόλοιπων στρατιωτών, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Ότο Ρεχάγκελ στο επισκεπτήριο ενίσχυσε την ψυχολογία του πρώην επιθετικού, δίνοντάς του δύναμη να συνεχίσει τη θητεία του με ψηλά το κεφάλι.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.