Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Mostly cloudy
12°C
 

Χτυπήθηκε και ο Στηβ Γιατζόγλου από την κρίση, πουλάει τη συλλογή του από GI Joe

timthumbΦαίνεται δυστυχώς πως η κρίση δεν κάνει διακρίσεις, αφού πρόσφατα χτύπησε την πόρτα ενός ακόμη αγαπητού και δημοφιλή Έλληνα. Ο λόγος για τον Στηβ Γιατζόγλου, πρώην παίκτη και νυν προπονητή μπάσκετ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωριστεί τη συλλογή με ομοιώματα ηρώων που με τόσο κόπο είχε συγκεντρώσει.

Ο 67χρονος ελληνοαμερικανός είναι μεγάλος φίλος των φιγούρων δράσης GI Joe, των κινουμένων σχεδίων που εμφανίζονται, αλλά και των πρόσφατων ταινιών που βγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο ίδιος δηλώνει μέλος της «παλιάς σχολής», καθώς λόγω ηλικίας πρόλαβε τη σειρά των ηρώων από την αρχή της στα μέσα της δεκαετίας του '60 στις ΗΠΑ. Η ενασχόλησή του συνεχίστηκε και μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα το 1972, ενώ μαζί με 3 ακόμα άτομα ίδρυσαν και τον σύνδεσμο φίλων GI Joe γύρω στα 1980. Ο θρύλος μάλιστα θέλει τον Στηβ Γιατζόγλου να νοικιάζει ολόκληρο κοντέινερ προκειμένου να μεταφέρει τη συλλογή του στη χώρα μας, λίγο μετά τη μόνιμη εγκατάστασή του.

Οι δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών δεν είχαν φανεί να επηρεάζουν τον πάλαι ποτέ πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, που συνέχιζε να επεκτείνει τη συλλογή του με κουκλάκια και συλλεκτικά είδη. Στις αρχές του περασμένου Μαΐου όμως ένας «αετομάτης» χρήστης του eBay παρατήρησε μια συλλογή από GI Joe που διατίθετο προς πώληση στον ιστότοπο, ανακαλύπτοντας πως εν τέλει πρόκειται για τον κ. Γιατζόγλου.

Οι λόγοι που τον ώθησαν στην ενέργεια αυτή δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί, όμως άτομα του στενού του κύκλου δηλώνουν πως η οικονομική του κατάσταση παραμένει καλή. Η συλλογή που οι χρήστες του eBay μπορούν να αποκτήσουν κατόπιν διαδικασίας πλειοδοσίας περιλαμβάνει περισσότερα από 1,400 κομμάτια που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και ύστερα. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για αντικείμενα αξίας άνω των €7,500.

Δηλώσεις από πλευράς Στηβ Γιατζόγλου δεν έχουν γίνει για την ώρα, όμως αναμένονται μετά το πέρας της δημοπρασίας στα μέσα Ιουνίου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.