Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να πιάσει στο σπριντ άντρας των ΜΑΤ

agrotes-MAT-750-800x465Μεγάλες στιγμές ζει τις τελευταίες ημέρες ο ελληνικός στίβος, ο οποίος γιορτάζει την επικείμενη συμμετοχή του Ανδρέα Χ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο φέτος το καλοκαίρι.

Ο 28χρονος άνδρας των ΜΑΤ, κατόρθωσε να πιάσει το όριο συμμετοχής στο αγώνισμα των 100 μέτρων του στίβου, κατά τη διάρκεια των  επεισοδίων της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους αγρότες που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα της κυβέρνησης και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον νεαρό πήρε στο κυνήγι 56χρονος αγρότης απ' την Κρήτη, επιχειρώντας να τον χτυπήσει με τη γκλίτσα του. Ο άνδρας των ΜΑΤ, ξεκίνησε να τρέχει απ' το ύψος της πλατείας Συντάγματος προς το κτίριο της Βουλής, φτάνοντας στην είσοδο του Κοινοβουλίου σε μόλις 12 δευτερόλεπτα. Εκεί, τον περίμεναν μέλη της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής, οι οποίοι του παρέδωσαν έναν κλάδο ελιάς καθώς κι ένα αναμνηστικό μετάλλιο, ενημερώνοντάς τον για τη μεγάλη επιτυχία του.

Τον Ανδρέα συνεχάρη με επιστολή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τόνισε: «Για ακόμη μια φορά οι ένστολοι αποδεικνύουν την ετοιμότητά τους, αντανακλώντας την έξοχη κατάσταση της ΕΛ.ΑΣ γενικότερα. Με χαρά θα καμαρώσουμε τον Ανδρέα να μας εκπροσωπεί στη Βραζιλία κι αν μας φέρει μετάλλιο φυσικά και θα παρασημοφορηθεί».

Τέλος, διαψεύδονται προς το παρόν οι φήμες οι οποίες κάνουν λόγο για ειδικό αίτημα προς την ολυμπιακή επιτροπή ώστε ο 28χρονος να τρέξει με τη στολή και την ασπίδα του, με τα οποία είναι πλέον απόλυτα εξοικειωμένος.