Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Mostly cloudy
16°C
 

Τους κανονισμούς του ελληνικού ποδοσφαίρου μελετάνε εντατικά οι ξένοι διαιτητές που θα σφυρίξουν στη Superleague

Εντατικά μαθήματα στους ιδιαίτερους και κάπως διαφορετικούς κανονισμούς του ελληνικού πρωταθλήματος, πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι ξένοι διαιτητές που πρόκειται να σφυρίξουν τους μελλοντικούς αγώνες της Superleague.

Οι ρέφερι από το εξωτερικό, δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα πως στο ποδόσφαιρό μας ισχύουν διαφορετικοί κανόνες, με αποτέλεσμα να σφυρίζουν με βάση όσα ισχύουν στα βιβλία της FIFA. Ωστόσο, έχουν ήδη λάβει τη μεγάλη βίβλο των δικών μας κανονισμών, γραμμένη το 1996 από το Θωμά Μητρόπουλο και αναμένεται να εξεταστούν στο περιεχόμενό της λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, επεξηγούνται με ειδικά σχεδιαγράμματα οι διαφορές στους κανονισμούς, με ειδικούς πίνακες που αιτιολογούν πότε και γιατί δίνεται μία παράβαση, πότε ένα χέρι δεν είναι τελικά και τόσο χέρι, πότε ένα καθαρό διώξιμο είναι χέρι και με ποια κριτήρια εφαρμόζεται ένα οφσάιντ.

«Σεβόμαστε κάθε χώρα, τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμά της. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πράγματι μοναδικό και ανυπομονώ να αποστηθίσω κάθε λεπτομέρεια του κανονισμού και να την εφαρμόσω. Ελπίζω σύντομα να δώσω κι εγώ πέναλτι εκτός περιοχής», τόνισε στο «Κουλούρι» διεθνής Ελβετός διαιτητής καθώς ετοίμαζε τις βαλίτσες του για τη χώρα μας.

Τέλος, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν η εφαρμογή του VAR στη χώρα μας θα επιτρέπει και τη χρήση μοντέρ, με απόψεις μέχρι στιγμής να διίστανται.