Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

Σχέδιο για φίμωση της ανεξάρτητης έρευνας εναντίον των εμβολίων πίσω από την «πτώση» του Facebook;

Πολύς λόγος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για το «μπλακ άουτ» του Facebook λόγω ελλατωματικής ρύθμισης παραμέτρων του διαδικτύου ή σε τεχνικούς όρους faulty inverted borderway resolution, όμως σήμερα το αυστραλιανό δίκτυο Daily Channel ήρθε να ρίξει νέο «φως» στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο, πίσω από το «ατύχημα» κρύβεται οργανωμένο σχέδιο με στόχο να πλήξει τις ανεξάρτητες έρευνες κατά των εμβολίων του κορωνοϊού που διεξάγονται σε σελίδες του Facebook. Φαίνεται πως οι δυτικές κυβερνήσεις, σε συνεργασία βέβαια με το κοινωνικό δίκτυο, θέλησαν να «τραβήξουν την πρίζα» προκειμένου να «παγώσουν» έρευνες που βρίσκονταν κοντά σε εντυπωσιακές αποκαλύψεις.

Ως παράδειγμα αναφέρεται η σελίδα «Μπλε νύχια μετά το εμβόλιο» που ήταν πολύ κοντά στο να αποδείξει ότι τα εμβόλια mRNA κατά του SARS-CoV-2 προκαλούν μόνιμη βαφή των νυχιών με πορφυρό χρώμα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλο μέρος της έρευνας διεξάγεται υπό μορφή μιμιδίων, τα οποία τα μέλη της σελίδας ανταλλάσσουν μεταξύ τους και σχολιάζουν.

Πολλά από αυτά τα μιμίδια χάθηκαν μετά τη διακοπή, προκαλώντας υποψίες που σύμφωνα με το Daily Channel επιβεβαιώνονται από εσωτερικές πηγές της εταιρείας και από γνωστούς influencers.

Από την πλευρά τους, οι χρήστες του Facebook και των υπόλοιπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ομίλου, συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν χωρίς διακοπή 8 μέρες μετά το μπλακ άουτ και έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να ξεπερνούν το σοκ από την 6ωρη αποχή.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.