Τζιτζίκια
Sunny
33°C
 

Την παραχώρηση του παιδιού της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε απελπισμένη η Τερέζα Μέι

Την αναβολή του Brexit, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, αναμένεται να αιτηθεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Την περασμένη εβδομάδα το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση με την οποία η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει την παράταση του Άρθρου 50, καθυστερώντας έτσι την αποχώρησή της από την ΕΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου. Σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πειστούν όμως, η Τερέζα Μέι έχει ήδη έτοιμη την αντιπρότασή της.

Συγκεκριμένα, η έμπειρη πολιτικός αναμένεται να προτείνει την παραχώρηση του αγέννητου ακόμα παιδιού του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, ως κίνηση καλής θέλησης προς την Ευρώπη. Το βρέφος, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από τα κράτη της ΕΕ, δίχως όμως την δυνατότητα επιστροφής του.

«Μπορεί να μην πρόκειται για πρίγκιπα, θα είναι όμως ένα γαλαζοαίματο μωρό, το οποίο ανταλλάζουμε για λίγο χρόνο ακόμα. Θα πρέπει να μας αναγνωριστεί αυτή η ευγενική χειρονομία και να ικανοποιηθεί το αίτημά μας, πριν καταλάβει η βασίλισσα κάτι» σχολίασε η Τερέζα Μέι, με εμφανή την αγωνία στα λόγια της.

Εμείς παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.