Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

Τι μόρια, μέσοι όροι και ΕΒΕ, μπαίνει Αύγουστος

Δέχθηκα χθες στο γραφείο μου την επίσκεψη επιστημονικών συνεργατών του Υπουργείου Παιδείας, που ήρθαν εμφανώς προβληματισμένοι να μου μιλήσουν για την ευαισθησία του αριθμητικού μέσου σε ακραίες τιμές, τον συντελεστή βαρύτητας που έχουν τα μαθήματα του κάθε επιστημονικού πεδίου, καθώς και για κάποια «ειδικά» μαθήματα που αφορούν μόνο συγκεκριμένες σχολές και εκεί τα μόρια βγαίνουν πάνω από 20.000.

Χριστιανοί μου, τους είπα, καλά όλα αυτά αλλά σε δέκα μέρες έχουμε Αύγουστο. Βγαίνω κάθε βράδυ μέχρι αργά για να κάνω προπόνηση! Μετά από τόση κλεισούρα όλο τον χειμώνα, το φετινό καλοκαίρι θα είναι αξέχαστο. Δέκα μέρες έμειναν, δεν ξέρω πως αντέχω τελευταία, οριακά κοιμάμαι ένα δίωρο μέχρι να ξυπνήσω το πρωί για δουλειά.

Καλοί μου άνθρωποι, γιατί το κάνετε τέτοιο θέμα και τι πρόβλημα έχετε με τον μέσο όρο; Μια χαρά είναι, αφήστε που δεν υπάρχει και λόγος να μετράμε τα μόρια σε χιλιάδες ενώ οι βαθμοί είναι στα 20. Όποιος περνάει, θα περάσει, αλλιώς μπορεί να το ξανασκεφτεί για του χρόνου - αν και δεν το συνιστώ, ένας χρόνος διάβασμα αντί για μπαράκια και νέες γνωριμίες.

Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων είναι το μέλλον και έχουμε όλο το επόμενο έτος μπροστά μας να συζητήσουμε τέτοιες λεπτομέρειες, για όσους προσέχουν αυτά τα μαθηματικά. Ας μην έχουμε κι αυτό στο μυαλό μας τώρα που πλησιάζει ο καλύτερος μήνας του χρόνου!

Καλό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους τους πρόσφατους απόφοιτους Λυκείου, είτε επιτύχουν τελικά στις εξετάσεις και περάσουν σε κάποια σχολή, είτε όχι. Τα λέμε στα νησιά!


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.