Πάει κι αυτό
Overcast
25°C
 

Απορία επικρατεί στην κηδεία Τσάβες για τον ξένο με τη χωρίστρα και τα σπαστά αγγλικά

280113140200_0205Απορία και προβληματισμός επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί μεταξύ των παρευρισκόμενων στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, λόγω του ξένου με τη χωρίστρα και τα σπαστά αγγλικά που περιφέρεται άσκοπα και μιλά συνεχώς στην πενθούσα χήρα. Όπως όλα δείχνουν, ο άγνωστος επισκέπτης δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέταξε έως το Καράκας για να παρευρεθεί στην τελέτη, δίχως βέβαια να είναι προσκεκλημένος από την ίδια την οικογένεια του Λατινοαμερικανού ηγέτη.

«Είναι μια βαθιά πένθιμη και συγκινητική ημέρα για την οικογένεια Τσάβες, για όλους εμάς αλλά και για το λαό της Βενεζουέλας», δήλωνει στους ρεπόρτερ του «Κουλουριού» αξιωματούχος που βρίσκεται στη στρατιωτική ακαδημία του Καράκας, όπου τελείται η κηδεία. «Μια τέτοια μέρα δεν είναι δυνατόν να έρχεται εδώ όποιος θέλει, να μιλά σε μια ακαταλαβίστικη γλώσσα και να απασχολεί τη χήρα Τσάβες ενώ ταυτόχρονα γελάει ακατάπαυστα με τα ίδια του τα αστειάκια. Είναι ντροπή», συμπλήρωνει εμφανώς οργισμένος.

Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είχε την εντύπωση πως η τελετή θα ήταν δημόσια, όπου πλήθος κόσμου αλλά και ξένοι εκπρόσωποι κρατών και κομμάτων θα έσπευδαν να υποβάλλουν τα σέβη τους. Αντ' αυτού, συνάντησε μια κλειστή, οικογενειακή τελετή όπου ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήταν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, ενώ το γεγονός πως δεν μιλούσαν παρά μόνο ελάχιστα αγγλικά έκανε τα πράγματα σαφώς χειρότερα.

Η σταγόνα που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι είναι το γεγονός πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και η ομήγυρη του ρωτάνε συνεχώς τους παρευρισκόμενους πότε θα σερβιριστεί το φαγητό ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σταματήσει στιγμή να βγάζει φωτογραφίες αγκαλιά με όλους τους συγγενείς του Τσάβες, προκαλώντας έκδηλη αμηχανία και έντονες απορίες.  Όπως μας μετέφερε χαρακτηριστικά πριν λίγη ώρα ο αξιωματούχος «μέχρι και με τον κηπουρό της ακαδημίας φωτογραφήθηκε ενώ ζήτησε από τον αρχιμάγειρα να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού» τέλος, τα παράπονα των συγγενών του εκλιπόντος ηγέτη έφτασαν μέχρι τα γραφεία του Υπουργείου Εξωτερικών, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να αναγκαστεί να πάρει τηλέφωνο τον ομόλογο του στο Καράκας προκειμένου να προλάβει τυχόν διπλωματικό επεισόδιο. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο κύριος Τσίπρας παίζει στο προαύλιο της ακαδημίας με το σκυλάκι του Ούγκο Τσάβες, τον Λούπο, υπό τα έντρομα βλέμματα όλων των παριστάμενων.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.