Σαρακοστή κοντή γιορτή
Mainly clear
20°C
 

Ξέχασε το αυτοκόλλητο-έρπη του στο αεροπλάνο της επιστροφής ο Πρωθυπουργός

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες τον Πρωθυπουργό αφού αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο της επιστροφής από το Στρασβούργο, μόλις συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το αυτοκόλλητο έρπη του μέσα στο αεροσκάφος. Μάλιστα, το συμβάν προκάλεσε μικρή καθυστέρηση στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς ο κ. Τσίπρας γύρισε πίσω στο αεροδρόμιο αναζητώντας τον έρπη του, τον οποίο τελικά εντόπισε δίπλα στο κάθισμα του, εκεί όπου τον είχε αφήσει νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στις δημόσιες εμφανίσεις του τις τελευταίες ημέρες προσπαθούσε να κρύψει την αγωνία του για τις εξελίξεις, αλλά αντίθετα να επιβεβαιώσει την εικόνα του ηγέτη που παλεύει για το λαό του τις κρίσιμες ώρες. Έτσι, δέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση στενού του συνεργάτη να «φορέσει» τον αποσπώμενο έρπη, τον οποίο ο μικρός γιος του συνεργάτη είχε αγοράσει για τις απόκριες.

Ο κ. Τσίπρας έφερε τον έρπη κατά τη διάρκεια των διαγγελμάτων του υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, των συναντήσεων με τους εταίρους αλλά και καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ενώ τον άφηνε στο κομοδίνο πριν πέσει για ύπνο.

Σχολιάζοντας την είδηση, το περιβάλλον του Μαξίμου υπενθυμίζει τον έρπη που είχε «βγάλει» ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου τις ημέρες που υπέγραφε το πρώτο Μνημόνιο τον Μάιο του 2010, το οποίο αποδεδειγμένα τον είχε καταστήσει πιο συμπαθή, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στους κύκλους του εξωτερικού.  Παράλληλα, τονίζει πως «άλλωστε, κάθε μέσο είναι θεμιτό για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού».

Από την πλευρά τους, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας λόγο για «απρόκλητη επίθεση» και «χτύπημα κάτω από τη μέση» προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά. «Οι ώρες είναι κρίσιμες, είμαστε μαζί σε μια εθνική γραμμή. Δεν ανεχόμαστε τέτοιες προσβολές. Η κ. Γεννηματά δεν έχει έρπη» τόνισαν χαρακτηριστικά.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.