Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Στο βαρύ νόημα των στίχων οφείλονται οι μεγάλες περιφέρειες των τραγουδιστριών έντεχνης μουσικής, έρευνα έδειξε

gcvrjfwusb4cd7de042ea9dΣε μια απροσδόκητη ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καστοριάς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μελετούν εκτενώς το έντεχνο τραγούδι στη χώρα μας. Οι επιστήμονες έφτασαν ούτε λίγο ούτε πολύ στο συμπέρασμα πως υπάρχει ευθεία σύνδεση μεταξύ της βαρύτητας των στίχων του συγκεκριμένου είδους μουσικής και του φαινομένου η συντριπτική πλειονότητα των τραγουδιστριών του ίδιου είδους να εμφανίζουν ιδιαίτερα μεγάλες περιφέρειες.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη ανακάλυψη έγινε εντελώς τυχαία, όπως μας εξηγεί o καθηγητής του Πανεπιστημίου, Παντάξιος Μαρκοράς: «Μελετούσαμε τους στίχους των τραγουδιών του έντεχνου είδους και ζητήσαμε από μια φοιτήτρια του Πανεπιστημίου να μας ερμηνεύσει μερικά κομμάτια προκειμένου να συγκεντρωθούμε καλύτερα. Το κορίτσι αυτό ήταν και αθλήτρια του βόλλεϋ, και όπως καταλαβαίνετε είχε αρκετά γυμνασμένο κορμί. Διαπιστώσαμε λοιπόν, πως έπειτα από ένα μήνα καθημερινής ερμηνείας κομματιών της κατηγορίας του έντεχνου, η περιφέρεια του κοριτσιού αυτού άρχισε να μεγαλώνει αισθητά. Όπως είναι φυσικό, το φαινόμενο αυτό μας κίνησε την περιέργεια και αποφάσισαμε να το ερευνήσουμε σε βάθος», εξηγεί στο «Κουλούρι» ο καθηγητής και συνεχίζει:

«Έπειτα από εκτενείς έρευνες και συνεχή πειράματα, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Καταλήξαμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως τα βαριά και πολλές φορές δυσνόητα νοήματα των στίχων του έντεχνου τραγουδιού δεν μπορούν να αφομοιωθούν πλήρως από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το μυαλό, στην προσπάθειά του να κατανοήσει τους στίχους υπερθερμαίνεται κι εκκρίνει μια ουσία, η οποία κυκλοφορεί στον οργανισμό και καταλήγει στα οπίσθια, διογκώνοντάς τα. Έτσι εξηγείται και το φαινόμενο τόσο οι τραγουδίστριες όσο και οι φαν του είδους να εμφανίζουν μεγάλες περιφέρειες», καταλήγει ενώ συμπληρώνει συνωμοτικά: «Εγώ πάντως πέταξα ήδη όλα τα CD έντεχνης μουσικής που είχε η γυναίκα μου».

Την ανακάλυψη σχολίασε μιλώντας στο «Κουλούρι» γνωστή τραγουδίστρια του είδους, η οποία τόνισε: «Δεν πρόκειται να μας σταματήσει αυτό το παράξενο φαινόμενο. Η τέχνη απαιτεί θυσίες κι όσο η φωνή μας παραμένει αναλλοίωτη θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε. Είναι μια δύσκολη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει». Τέλος, οι ερευνητές διευκρίνησαν ότι η ουσία που ανακαλύφθηκε προς το παρόν δεν έχει κάποια επίσημη ονομασία, ωστόσο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να «βαφτιστεί» στο εγγύς μέλλον με το μικρό όνομα μιας τραγουδίστριας του είδους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.