Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Mostly clear
12°C
 

Ξεκινούν δειλά-δειλά οι πρώτοι στολισμοί για το Πάσχα

Φέτος η διάθεση για πασχαλινό στολισμό νωρίτερα έχει ήδη εξαπλωθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, με τις πρώτες λαμπάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα καταστήματα, και τα πρώτα βαμμένα αυγά να έχουν ήδη βρει τη θέση τους στα σαλόνια των σπιτιών μας.

Κάθε χρόνο, φαίνεται ότι τα καταστήματα ξεκινούν τις διακοσμήσεις του Πάσχα και τις εορταστικές μουσικές εντός καταστήματος όλο και νωρίτερα.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα ξεκινήσουν από τα μέσα Νοεμβρίου. Η ατμόσφαιρα αποσκοπεί στη διάδοση μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας στους καταναλωτές, κάνοντάς τους να εστιάζουν στα επουράνια, και να ξεχνούν τα επίγεια, ξοδεύοντας έτσι, χωρίς να το συνειδητοποιούν πολύ περισσότερα χρήματα.

Όσο μερικοί από εμάς αγκαλιάζουμε την εμπορευματοποίηση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διακόσμηση και η μουσική με θέμα το Πάσχα μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια καλή διάθεση σε ένα εμπορικό χώρο.

Το βάψιμο αυγών και η διακόσμηση του χώρου με σταυρούς και κουνέλια μπορεί να προκαλέσει νοσταλγία, θυμίζοντάς μας όμορφες στιγμές από γιορτές της παιδικής μας ηλικίας. Ιδίως για όσους από εμάς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές με αγαπημένα πρόσωπα, οι αναμνήσεις από το παρελθόν μπορεί να λειτουργήσουν θετικά στην ψυχολογία μας.

Η διακόσμηση νωρίτερα από το καθορισμένο σημαίνει επίσης ότι θα απολαύσουμε αυτές τις ξεχωριστές μέρες, μερικές επιπλέον εβδομάδες.

Τιπ «Κουλουριού» για να νιώθετε το Πάσχα πάντα κοντά σας; Τρώτε εντόσθια όλο το χρόνο και όσο πιο συχνά μπορείτε.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.