Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
12°C
 

Στενός κλοιός στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛΑΣ για την αποφυγή του ψαλμού των καλάντων

Περίπου 5.000 αστυνομικοί, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα και Αίαντες, επιστρατεύονται στο επιχειρησιακό σχέδιο για την αποφυγή του ψαλμού των καλάντων από τους μικρούς φίλους των Χριστουγέννων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια των ευχών για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια «κάποιων» να αψηφήσουν τα περιοριστικά μέτρα και να βγουν στους δρόμους για να ψάλλουν τα κάλαντα.

«Κάτι τέτοιο δε θα γίνει ανεκτό» προειδοποίησε ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, ο οποίος ανακοίνωσε μία έκτακτη σειρά μέτρων ειδικά για την ημέρα.

Πιο αναλυτικά, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου, έχει τεθεί σε εφαρμογή καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για παιδιά από 5 έως 15 χρονών. Το μέτρο θα ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ θα επαναληφθεί παραμονές πρωτοχρονιάς και ανήμερα των Φώτων.

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα από 300 ευρώ και έως 6 μήνες φυλάκισης, ενώ όποια χρήματα ή γλυκίσματα βρεθούν στην κατοχή των παραβατών θα κατάσχονται.

Για την τήρηση των μέτρων το υπουργείο έχει επιστρατεύσει επίλεκτες ομάδες των σωμάτων της ΕΛΑΣ, ώστε να παταχθούν ομάδες που θα προσπαθήσουν να «παίξουν με τη δημόσια υγεία και να υπονομεύσουν την κυβέρνηση».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.