Πάει κι αυτό
Overcast
25°C
 

Χαρούμενος που αυτό θα είναι το τελευταίο του Πάσχα στο σχολείο ο Χρίστος Ανέστης

153421818Τελευταίο μαρτυρικό Πάσχα θα είναι το φετινό για τον 17χρονο Χρίστο Ανέστη ο οποίος αποφοιτεί το καλοκαίρι από το 3ο λύκειο Γαλατσίου.

Ο νεαρός μαθητής, του οποίου το αγαπημένο μάθημα είναι η Φυσική, περιμένει την αποφοίτησή του από το εκπαιδευτικό σύστημα από το νηπιαγωγείο, τη χρονιά που ξεκίνησε το ετήσιο 40ήμερο κορόιδεμα για το όνομά του προερχόμενο από όλους τους συμμαθητές του.

Το «Κουλούρι» κατάφερε να αποσπάσει μερικές δηλώσεις του συμπαθέστατου 17χρονου ο οποίος μας είπε πως «Το κακό είναι πως από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, από το δημοτικό στο γυμνάσιο, και από το γυμνάσιο στο λύκειο, οι συμμαθητές σου πάντα σε ακολουθούν και ενημερώνουν και τους νέους μαθητές. Δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς από αυτό το πράγμα».

«Οι γονείς και οι δάσκαλοί μου πάντα μου λέγανε να αγνοώ τα κοροϊδέματα των συμμαθητών μου, να κάνω πως δεν υπάρχουν και πως όποιος το λέει είναι. Απορώ πώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούν να καταλάβουν πως δεν είναι δυνατόν να αγνοώ συμμαθητές οι οποίοι για 40 μέρες που κάνουμε την αναστάσιμη προσευχή στο σχολείο φέρνουν μαζί τους γιγαντοαφίσες με το πρόσωπό μου, και με υποδέχονται με 'Όλε' όταν φτάνω στο σχολείο κάθε πρωί. Το 'όποιος το λέει είναι' πώς ακριβώς ισχύει; Αφού μόνο εγώ είμαι ο Χρίστος Ανέστης».

Ο τελειόφοιτος λυκείου συνέχισε λέγοντας πως «Ο σταυρός που κουβαλούσα όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται πως δεν θα με βαραίνει πια. Με το καλό αν περάσω στη σχολή από του χρόνου δεν θα υποστώ ξανά τέτοια μεταχείριση. Ελπίζω να μην περάσει κανείς συμμαθητής μου στην ίδια σχολή. Έχω σκεφτεί να συστήνομαι ως Κρις, ή απλά ως Ανέστης. Το ευτυχές της υπόθεσης είναι πως στο πανεπιστήμιο δεν θα έχουμε πια θρησκευτικά ή προσευχές και έτσι το όνομά μου μπορεί να περάσει στο ντούκου. Πολλοί λένε πως πρέπει να βάλει κανείς πολλές σχολές στο μηχανογραφικό του, αλλά εγώ τη θεολογική δεν την βάζω ούτε τελευταία και ας έχει βάση 10,7».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.