Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Έχει κανονικά φίλους 32χρονος που χρησιμοποιεί τη λέξη «πουλέν» σε προτάσεις

Έκπληξη σε όλους στο γραφείο προκάλεσε το γεγονός πως σε έξοδο μετά τη δουλειά, είδαν τον συνάδελφό τους τον Μενέλαο Γ. να βρίσκεται στο ίδιο μπαρ, και μάλιστα σε παρέα φίλων.

Η συγκεκριμένη παρέα αποτελούταν από συνομήλικούς του, άνδρες και γυναίκες περίπου 32 χρονών, και έδειχναν όλοι να συζητάνε, να χορεύουν και να διασκεδάζουν.

Μέχρι εκείνη την ημέρα όλοι στο λογιστικό γραφείο πίστευαν ότι ο Μενέλαος δεν είχε ούτε έναν φίλο. Και λόγω ονόματος φυσικά, αλλά και επειδή χρησιμοποιεί συνεχώς πολύ περίεργες εκφράσεις που πολλές φορές μοιάζουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αποκαλεί συναδέλφους «ψηλέ», συναδέλφισσες «φιλενάδα», ενώ καθημερινά φεύγει από το γραφείο με ένα «άντε, πουλέν».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο 32χρονος φεύγοντας από το γραφείο γύρισε σε όλους και χαιρέτησε λέγοντας δυνατά «άντε παιδιά Ζαν». Μετά από την παγωμένη και απορημένη αντίδραση των συναδέλφων, ο Μενέλαος αναγκάστηκε να εξηγήσει «Ζαν, παιδιά. Ζαν Τιγκανά. Την κάνω, φεύγω».

Αυτή ήταν η σταγόνα που έκανε τους συναδέλφους του να αποφασίσουν να του μιλήσουν για το πρόβλημά του αυτό, ελπίζοντας πως μια μέρα θα μπορέσει ο νεαρός Μενέλαος να κοινωνικοποιηθεί κανονικά. Τελικά, δεν χρειάστηκε να του κάνουν τη δύσκολη κουβέντα αυτή καθώς, προς έκπληξη όλων, αποδείχτηκε πως είχε τελικά φίλους.

Αγαπητοί αναγνώστες, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως υπάρχει κάποιος για τον καθέναν μας. Τόσο στον έρωτα όσο και στη φιλία. Γι΄αυτό συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας, λέτε φράσεις που σας αρέσουν, φορέστε τα ρούχα που σας εκφράζουν. Μπορεί αυτοί που θα μείνουν μαζί σας να μην είναι ακριβώς αυτοί που θα ονειρευόσασταν, αλλά μόνοι δε θα μείνετε. Στη χειρότερη, μπορεί να μην είστε το πουλέν τους, αλλά θα ακούτε τη συγκεκριμένη λέξη με λάθος χρήση, κι αυτό δεν είναι λίγο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.