Τζιτζίκια
Clear
30°C
 

Νέα εξέλιξη: Τα μέλη του πληρώματος του Noor 1 ήταν όλοι ήδη νεκροί, δηλώνει τυφλή μάρτυρας-κλειδί

noor1Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του 32χρονου Ινδού, μέλους του πληρώματος του Noor 1 που είχε εντοπιστεί με δύο τόνους και 120 κιλά ηρωίνης τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα, μετά την αποκάλυψη ότι τα μέλη του πληρώματος ίσως ήταν όλοι ήδη νεκροί προτού καν επιβιβαστούν στο πλοίο.

Στην εν λόγω δήλωση προέβη ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά τυφλή μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε οικοιοθελώς με τις αρχές με τον όρο να μην αποκαλύψει το όνομά της, ενώ δήλωσε ως μόνιμη κατοικία υποβρύχια περιοχή λίγο έξω από τη Σαλαμίνα. «Το πλοίο ήταν στοιχειωμένο, το συνόδευε μια κατάρα πιο παλιά από το χρόνο. Το πλήρωμά του, ήταν όλοι νεκροί από χρόνια. Ακόμα κι έτσι όμως, το πλοίο τώρα παίρνει την εκδίκησή του. Κανείς δεν μπορεί να παραβεί το θέλημά του», ανέφερε καθώς χάιδευε τις πλεξούδες στα μαλλιά της που έμοιαζαν με πλοκάμια χταποδιών.

«Είχα προειδοποιήσει δύο Έλληνες εφοπλιστές που είχαν έρθει να με επισκεφτούν στον ύφαλο Κολούμπο. Κανείς που μπλέκει με το Noor 1 δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα» συμπλήρωσε η μάρτυρας, η οποία μετά την κατάθεσή της εξήλθε της εισαγγελίας και εξαφανίστηκε βουτώντας στη θάλασσα στην Ακτή Μιαούλη.

Ο θάνατος του 32χρονου Ινδού κατηγορούμενου, ο οποίος ήταν κρατούμενος στο ΑΤ Δραπετσώνας, ήταν ο όγδοος ξαφνικός θάνατος ατόμου που σχετίζεται με την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου που διακινούσε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης αλλά και λαθραία καύσιμα από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση βρίσκεται και το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενός φίλος του Β. Μαρινάκη, Α. Κοτσώνης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είχε «καμία γνώση πως τα μέλη του πληρώματος ήταν φαντάσματα, αλλά αυτό εξηγεί πολλά».

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξαν και αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Δραπετσώνας, τονίζοντας πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, μοιάζει εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο τα λεγόμενα της μυστηριώδους τυφλής μάρτυρα να είναι αληθή. «Άλλωστε οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν έτσι ξαφνικά, χωρίς λόγο, από τη μια στιγμή στην άλλη», σημειώνουν.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.